Hirdetés 

Az Omega együttes közölte a hivatalos Facebook oldalán a Kossuth-díjas zenész halálhírét.

Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad. -olvasható a posztban.

Kettő hete nyilatkozott utoljára Benkő László a Ripostnak, akkor azt mondta, egyre nehezebben viseli a betegséget.

Ha elmehetnék valahová messzire, lehet, hogy jobban érezném magam. A négy fal között egy pillanatra sem tudom elterelni a figyelmemet arról, hogy beteg vagyok. Állandó kérdések gyötörnek, és ha ez nem lenne elég, a koronavírus miatt is aggódnom kell. Nehéz megbirkózni a tudattal, hogy ha az egyik betegségen túl is vagyok, még akkor is retteghetek a koronavírustól. Ha legalább elutazhatnék, vagy csak kirándulhatnék valahol, biztosan jobb lenne, de minden szempontból be vagyok zárva.


A legendás zenész 77 évet élt.

-mondta akkor a zenész, aki otthonában, felügyelet alatt lábadozott egy kórházi kezelés után. A koronavírus miatt a kapcsolatot barátaival is csak telefonon tudta tartani, ez is rossz hatással volt a lelkiállapotára.

Persze, örülök, hogy sokan szeretnek és gondolnak rám, de a beszélgetések alatt is gyakran szóba kerül a betegségem. Mindenki ellát tanácsokkal, vagy beszámol valamilyen új gyógymódról, de az igazság az, hogy ez is csak azt eredményezi, hogy nem tudok másra gondolni. Jót akarnak, törődnek velem, mégis nagyon nyomasztó tud lenni, miután letettük a telefont. Ha egészséges az ember, de sok időt tölt a lakásba bezárva, még akkor is beszűkülhet a tudata, de betegen még elveszettebbnek érezheti magát. Nehéz meglátni a fényt az alagút végén, néha tényleg úgy érzem, hogy nincs menekvés, megőrjít a betegségem.

Az Omega együttes ikonikus zenésze  és alapítója 77 évet élt.

indexkép: Blikk

/p>