Hirdetés 

Az Omega frontembere, énekese elmondta az Origónak, hogy Benkő László mindig vidám, optimista ember volt, csak pár hete érezték rajta, hogy már nagy a baj – hiszen addig sikeresen kezelték. Mindig bízott valamiben, mindig várt egy eseményt, a legtöbbször a koncerteket, a turnét. Most az új lemezt várta, de már nem foghatta a kezébe a cédéket.

Megrendülten, mély gyásszal fogadta a hírt Kóbor János, hogy elhunyt zenészkollégája, barátja.

Most, reggel tudtam meg a hírt. Éjjel egy és kettő között történt… Rossz érzéseim voltak már korábban, pedig a májrákot, amivel évek óta küzdött, jól kezelték, visszaszorították.

– mondta az énekes az Origónak.


Benkő László 2015-ben (Fotó: MTI)

Benkő László kontrollra is járt rendszeresen, Kóbor úgy tudja, hogy szívvizesedés miatt került kórházba újfent.

CT vizsgálatot végeztek nála, és sok áttét volt a tüdőn. A Városmajor utcai kórházban végezték a vizsgálatot, és úgy tűnt, hogy majd átviszik oda, ahol májrákkal operálták. Viszont kedd este még mindig ott volt, a Városmajor utcai klinikán… lehet, hogy úgy gondolták, hogy már nincs értelme átvinni. Nem tudom, orvosokkal nem tudtunk még beszélni. Lehet, hogy ez a végső stádium volt…

– mondta szomorúan a régi barát.

Kóbor János szerint a csodában bízhattak, de a csoda elmaradt.

A család mindent megtett. A felesége sem teljesen egészséges, de nagyon szépen megoldották a dolgokat, Laci csak akkor került a kórházba, amikor tényleg szükséges volt. Úgy tűnik, van egy határ, amin túl az emberi beavatkozás már nem használ.

– sóhajtotta az Omega frontembere.

indexkép: nlc.hu

 

/p>