Hirdetés 

Dér Heni az RTL Klub reggeli műsorában mesélt arról, hogy éli meg a karanténidőszakban a babavárást. – írta a femina.hu

Dér Heni hétfő este posztolt ki egy fotót magáról, amin már jól látszik, ahogy gömbölyödik a babapocakja – főleg, hogy testhezálló ruhát húzott.

A kismama a Reggeli  adásában nem csak azt árulta el, hogy a negyedik hónapban hogyan éli meg a koronavírus idején a várandósságot, hanem azt is, hogyan fogják hívni a születendő gyermekét.

Dér Heni babájának neve

Az énekesnő azt mondta, öröm az ürömben, hogy a Covid miatti karanténos időszakban várandós, hiszen mindenki többet tartózkodik otthon, és számára is kérdéses volt, hogy egy olyan ember, aki annyira pörgős, mint ő, mennyire fogja bírni a bezártságot, de ez a kismamaság nagyon áldásos, minden pillanatát ki tudja élvezni.

 

Természetesen minimálisra kívánja csökkenteni az esélyét annak, hogy elkapja a koronavírust, ezért csak a szükséges dolgok miatt mozdul ki, sokat szellőztet, és próbál a friss levegőn is lenni. Ha a terhesgondozás során kérdése van, a védőnőt inkább telefonon hívja, nem személyesen keresi fel. Azokra a vizsgálatokra, ahova a második trimeszterben járnia kell, még egy darab kísérőként a párja maszkban vele tarthat, ami Gergő kötődését is segíti, de az énekesnő számára is jó érzés, mert mindent együtt élhetnek át.

A műsorba meghívott szakértő, dr. Kozma Bence szülész-nőgyógyász arról beszélt, hogy a tavaszi karanténidőszakból sokat tanultak, az adatok alapján rengeteg tanulmány készült, ami most a munkájukat segíti. A kismama is elkaphatja a koronavírust, akinek a terhesség utolsó 3-4 hónapjában, az utolsó 10-12 hétben az immunrendszere csökkentett állapotban üzemel. Ha ebben az időszakban kapja el a koronavírust, a tünetek valamivel súlyosabbak lehetnek, ugyanakkor az enyhébb tünetek, mint a láz vagy az izomfájdalom ritkábban jelentkeznek a kismamák körében, mint a nem várandósok között.

Nem vagyok egy paramami, de a hormonváltozással egy állandó aggodalom rajtam is úrrá lett. Most a második trimeszteremet élem, a doktor úr szavaiból kivéve ez most a legbiztonságosabbnak mondható időszak. De valóban nem tudhatjuk, kire hogyan hat a járvány, és milyen tünetek jelentkeznek. Én is inkább attól féltem a magzatomat, hogy a tünetek hogyan hatnak rá: ha hosszú ideig tartó lázam lenne, azt gyógyszerrel nem tanácsos levinni, de az sem jó, ha hosszú idegig van magas láza a kismamának, meg senkinek se – vallotta be Dér Heni.

A Reggeli műsorvezetői arra is kíváncsiak voltak, hogy miután a 34 éves sztár november elején elárulta, hogy kisfiút hord a szíve alatt, azt lehetne-e már tudni, hogy nevezik el.

Erről még nem beszéltünk, de már hetek óta vissza-visszatérő név a Bendegúz. Valószínűleg ez fog maradni. Tudom, hogy nomen est omen (magyarul: a név kötelez – a szerk.), nagyon előre megkapja ezt a rosszaságstigmát, de ezt szerettem volna adni neki.

– osztotta meg a nézőkkel.

A Bendegúz hun-magyar eredetű név, Attila hun uralkodó atyjának nevéből származik. Jelentése ismeretlen. A kilencvenes években szórványosan fordult elő, a kétezres években benne van az első ötven választott névben.

indexkép: promotions.hu

 

/p>