Hirdetés 

Eltüntették II. Erzsébet fogyatékos unokatestvéreit, hogy a korona ne kerüljön veszélybe

A brit királyi családnak van egy ága, ahol sok sérült, szellemi fogyatékos utód született. Ezt eddig el tudták titkolni, de a november 15-én bemutatott Korona (The Crown) című sorozat negyedik évada a Netflixen most lerántotta a leplet.

A sorozatban II. Erzsébet húga él meg olyan válságot az életében, ami végül egy pszichológushoz sodorja őt. Ott tudja meg, hogy halottnak hitt unokatestvérei nagyon is élnek, méghozzá egy elmegyógyintézetben, teljesen elszigetelve.

Nerissa és Katherine Bowes-Lyon semmiféle kiváltságot nem élveztek az intézetben, beszélni nem tudtak, de a királyi családtagokat felismerték a képeken.


Hirdetés
Nerissa és Katherine Bowes-Lyon (Fotó: The Crown – Netflix)

Amikor a hercegnő kérdőre vonta édesanyját, az anyakirálynőt, az a vérvonal tisztaságára hivatkozott, és kiállt a döntés mellett, mely szerint senki sem tudhat a fogyatékos rokonokról.

Mint kiderült, a fogyatékos rokonok nem vér szerintiek. Az anyakirálynő öccse révén került a királyi családba sérült ember: John Bowes-Lyon feleségének Fenellának, az egyik Hepburn-Stuart-Forbes-Trefusis-lánynak húga szült három szintén szellemi fogyatékos gyermeket, akik ugyanabba az elmegyógyintézetbe kerültek, mint a már említett unokatestvérek.

Elmegyógyintézetbe kerültek, és gyakorlatilag törölték őket a királyi családból, de kiderült, feleslegesen.  

Szakemberek később megállapították, hogy Fenella családjában olyan öröklődő genetikai betegség van, aminek következtben a fiúk fiatalon meghalnak, a lányok pedig szellemi fogyatékosak lesznek. A királynő azonban nem állt vérségi kapcsolatban a Hepburn-Stuart-Forbes-Trefusisokkal, így tehát ez a fajta “szégyentől való félelem” nem kellett volna, hogy az anyakirálynőt ilyen drasztikus lépésekre késztesse.

forrás: Life.hu

indexkép: Business Insider


Hirdetés 

%d bloggers like this: