Hirdetés 

A Ferencváros alig-alig jelentett veszélyt Tujvel kapujára, ám Heister jól eltalált lövése így is három pontot eredményezett a Honvéd ellen.

I. félidő

A fordulót a kiesést jelentő 11. helyről váró Budapest Honvéd fogadta az éllovas Ferencvárost az NB I szombati játéknapjának utolsó mérkőzésén.

Jó iramban indult a találkozó, a 4. percben 23 méterről, kissé a bal oldalról végezhetett el szabadrúgást Uzuni, aki a jobb alsót vette célba, de Tujvel oldalra ütötte a labdát. Nem sokkal később a másik kapu előtt is veszélyes szituációt láthattunk, amikor is Blazic passzolta hátra Dibuszhoz a labdát, akit a 16-os jobb oldalánál letámadott László, így róla a kapus kirúgása Ugrai elé pattant. A Honvéd támadója elvitte Dibusz mellett a labdát, majd kissé kisodródott helyzetben, az alapvonalnál szerelte őt Blazic, mielőtt az üres kaput célba vette volna.

Ezt követően kissé visszavettek a csapatok, a Ferencváros ugyan többet birtokolta a labdát, de nem jelentett veszélyt Tujvel kapujára. A 27. percben aztán váratlanul előnyhöz jutott a Fradi: Uzuni szöglete után középre fejelte ki a labdát Ugrai, Heisterpedig 17 méterről, nagy erővel a bal felsőbe bombázott, 0-1. A Honvéd hátrányban sem tudott váltani, a vendégek továbbra is többet birtokolták a labdát, így előny tudatában mehettek szünetre.

II. félidő

A szünetben a hazaiak vezetőedzője, Bódog Tamás két helyen is változtatott, pályára küldte Alijit és Kocsist, akik Kesztyűs és Nagy helyére érkeztek. A második játékrész első helyzetére egészen a 61. percig kellett várni, ám ekkor kis híján össze is jött az egyenlítés a Honvédnak: Gazdag remekül emelt a bal oldalról beinduló Ugrai elé, aki 9 méterről célba vette a hosszú alsót, de Dibusz bravúrral védett.

Sokáig ez volt az egyetlen valamire való lehetőség mindkét oldalon, a Ferencváros ugyanis nem tudta nyomás alatt tartani a Honvéd kapuját, a mezőnyben egyenrangú volt a két csapat, de mivel a kispestiek sem jutottak el gyakran lövésig, így nem volt magas színvonalú a játék.

A 77. percben végre ismét feljegyezhettünk egy kísérletet, miután Bocskay passzolt a csereként pályára lépő Balogh elé, aki 12 méterről célba vette a rövid felsőt, de jócskán mellé lőtt.

A hosszabbításban ismét Balogh előtt adódott lehetőség, ezúttal jóval kecsegtetőbb helyzetből próbálkozhatott, ám 14 méterről a jobb alsó mellé lőtt. Ez volt a Honvéd utolsó puskapora, a Ferencváros félgőzzel, talán már a jövő heti, Juventus elleni BL-mérkőzésre is tartalékolva, de behúzta a három pontot.

NB I, 11. forduló

Budapest Honvéd–Ferencváros 0-1 (Heister 27.)

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Hidi, Lovric, Baráth (Craciun, 85.), Bocskay – Kesztyűs (Aliji, 46.), Nagy G. (Kocsis, 46.), Gazdag – László (Eppel, 59.), Ugrai (Balogh, 72.).

Fradi: Dibusz – Lovrencsics, Blazic (Dvali, 87.), Kovacevic, Heister – Haratin (Vécsei, 63.), Somália – Uzuni, Isael (Baturina, 87.), Tokmac (Skvarka, 73.) – Boli (Mak, 73.).

forrás: csakfoci.hu

indexkép: Fradi.hu


Hirdetés