Hirdetés 

A digitális világ amennyivel könnyebbé tette az életünket, úgy magával hozott néhány kérdést is. Bár a filmes szakma már számtalan módon feldolgozta a témát, és sokáig valóban csupán sci-finek éreztük, hogy a gépek megfigyelnek minket, azért elgondolkodtató a felvetés. – írta a Joy.hu

Sokszor hosszú órákon át ülünk a tévé képernyője előtt, sorra nézzük a filmeket, sorozatokat, vagy épp az okostévéknek köszönhetően kedvenc videóklipjeinket pörgetjük a listánkról. De vajon tényleg tényleg nyomon követhetőek a tévénézési szokásaink?


A Fox News egyik szakértője szerint: igen! Ugyanis, ha jobban belegondolsz az intelligens tévé folyamatosan csatlakozik az internethez, ezáltal adatokat gyűjthet rólad, pontosabban a tévénézési szokásaidról. Miket néztél meg korábban, átugortad-e a hirdetések (mondjuk egy videószolgáltató esetében), valamint, hogy mennyi időt töltesz átlagosan a tévé képernyője előtt. Ezeket az adatokat később megoszthatják a hirdetőkkel, illetve a marketingcégekkel, akik a jövőben ebből táplálkozva alakíthatják át stratégiájukat.

Viszont nem kell aggódni, ugyanis a jó hír az, hogy a beállításokba lépve azonban könnyedén kikapcsolhatod ezt az opciót a készülékeden, ha nem szeretnéd, hogy akár ilyen alapvető dolgokat is megtudhassanak a tévénézési szokásaidról.

Sok esetben a különféle streaming-szolgáltatókkal ugyanez a helyzet a szakértő szerint, azonban a beállításokban a legtöbb esetben ezeknél is ki lehet kapcsolni a fent említett funkciót, így nem marad más, csak a puszta élvezet.

indexkép: középsuli.hu


Hirdetés