Hirdetés 

Mindig fertőtlenítsd, mielőtt kinyitod

Lehet, hogy állandóan mosod a kezeidet, vagy éppen fertőtlenítővel fújkálod azt. Lehet, hogy használod a maszkot és még át is törölgeted a megvásárolt termékeket, ám ha a fém üdítős dobozt nem fertőtleníted rendesen mielőtt kinyitod, vagy akár a konzervet, hidd el, hogy nagyon sokat árthatsz az egészségednek. Hogy miért? Mert akár állati vizelet, vagy ürülék is kerülhet rájuk, de ez csak egy ok a sok közül, de kezdjük ezzel.

Állati ürülék és vizelet:

  • Számos baktériumot összeszedhetsz.
  • Könnyen leptoszpirózisod is lehet, ami lázat, rossz közérzetet, hányingert, hányást és izomfájdalmat okozhat.
Fertőtleníts

Az ürüléken kívül nagyon koszosak és szennyezettek lehetnek, ami a raktározás, vagy szállítás, csomagolás során kerülhet a termékre. Ezek a baktériumok hasmenést, hasfájást, görcsöket, hányást és gyomorrontást is okozhatnak. A konzerveken rovarok, maradványaik, vagy azoknak a petéik is előfordulhatnak, amelyek vérhast, leprát, gyomor-hurutot idézhetnek elő. Ezek nagyon könnyen elkerülhetőek lennének egy szimpla fertőtlenítéssel, de az, ha csak simán letörlöd egy szalvétával, vagy papírzsebkendővel, egyáltalán nem elég. Lapozz a cikk folytatásáért!


Beteg lehetsz tőle

A WHO azt tanácsolja, hogy az üdítős dobozokat, illetve a konzerveket közvetlenül kinyitás előtt fertőtlenítsük le. A legjobb, ha szappanos, vagy mosogatószeres vízzel alaposan átöblítjük, majd száraz, tiszta konyharuhával megtörölgetjük különösen ügyelve a mélyedésekre. Ezzel a gyors művelettel elkerülhetjük, hogy az állati ürülékek az ételeinkben landoljanak és – esetenként – a súlyos betegségeket is megelőzhetjük. Te le szoktad fertőtleníteni a megvásárolt termékeket? A legjobb, ha már a vásárlást követően is áttörölgetjük őket és így tároljuk otthonunkban.

forrás: femcafe.hu

indexkép: Kingdom and Sparow

/p>