Hirdetés 

Az olasz lapok a Fradi remek taktikája mellett Dibusz Dénest is kiemelték. – írta a fradi.hu.

Mint arról beszámoltunk, a Ferencváros az utolsó percekben kapott góllal 2-1-re kikapott a Juventus otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörében. Az olasz csapat tagjai szerint nem volt könnyű a tegnapi összecsapás. Mellettük az olasz és a nemzetközi sajtó is hasonlóképpen vélekedett.

A La Gazetta dello Sport a címlapján kiemeli, hogy a Juventus ismét bejutott a BL egyenes kieséses szakaszába. A Fradival kapcsolatban megjegyzik, hogy Dibusz fantasztikus védéseket mutatott be a találkozón, ő kapta a laptól a legmagasabb osztályzatot a csapatunkból (hetest). Dibuszt végül csak egy szerencsétlen találat tudta mattolni. A lap azzal zárta, hogy a Juventus sokáig nem tudott mit kezdeni a Fradival, amely „olaszosan” védekezett.

Tuttosport szerint kifizetődött az FTC védekezésen és kontratámadásokon alapuló taktikája, még úgy is, hogy végül nem sikerült pontot szereznie a csapatnak Torinóban. A Corriere dello Sport is a magyar csapat védekezését emelte ki, illetve azt, hogy sokáig úgy tűnt, a Juventus nem tud fogást találni Sergei Rebrov csapatán, de végül Moratának köszönhetően meglett a győzelem és ezzel a továbbjutás is. Emellett a lap az internetes felületén megemlékezett a Ferencváros gólszerzője, Myrto Uzuni gólöröméről is, ugyanis albán játékosunk a Cristiano Ronaldóra jellemző mozdulatokkal ünnepelte első Bajnokok Ligája-találatát, talán nem is véletlenül, hiszen, amint azt megírtuk, Ronaldo a Ferencváros támadójának példaképe.

Skysports szerint a Fradi a 19. percben Uzuni góljával szabályosan sokkolta a Juventust, amely végül Cristiano Ronaldo és Alváro Morata góljával kicsikarta a győzelmet. A portál kiemelte, hogy a Fradi a szintén egy ponttal álló Dinamo Kijev ellen harcolhat a tavaszi, Európa-Liga folytatásért.

BBC szerint a Fradi megérdemelten szerzett vezetést Myrto Uzuni góljával és csak Alváro Moratának volt köszönhető a győzelem, aki a magyar csapat okozta „rémületet” a hosszabbításban szerzett góljával szüntette meg.

forrás, indexkép: fradi.hu

/p>