Hirdetés 

Pillanatok alatt döntötte le lábáról a sportolót a koronavírus, ami tüdejét és szívét is megtámadva végül az életét követelte a tinédzser bajnoknak. – írta a metropol.hu

Cameron Wellington hivatásos bokszoló szüleit is megfertőzte a vírus, de hihetetlen módon csak a bivalyerős 19 éves hivatásos bokszolónál mutatkoztak súlyos tünetek. A fiatalember november második hetében hirtelen lett rosszul, és mivel állapota egyre súlyosabbnak mutatkozott, szülei a háziorvos tanácsára kórházba vitték, annak ellenére, hogy a bokszoló váltig állította, jól van – írja a Daily Star.

Cameron édesanyja a Birmingham Live-nak mesélt a tragédiáról. Elmondta, hogy fia nem sokkal kórházba kerülését követően már, olyan iszonyatos tünetekkel küzdött, hogy beszélni sem volt képes. A tinédzsert az intenzív osztályon mesterséges kómában lélegeztették, majd tüdőoperáción, később pedig még egy szívműtéten is átesett, de szervezetét minden orvosi erőfeszítés ellenére teljesen legyűrte a kór, és a második operációt követően nem sokkal később meghalt.

Iszonyatosan sokkolt minket Cameron válságos állapota, de most, hogy elveszítettük, teljesen megsemmisültünk. Cam bár túlsúlyos volt, de fitt és makkegészséges.

– mondta a megrendült anya.

A fiatalembert szülei, öt testvére és sportolótársai is gyászolják, akik értetlenül és megrendülten állnak tragikus halála előtt.

Nem vagyok képes felfogni, hogy Cameron elment, mégis tisztelegnem kell egy harcos előtt. RIP a társamnak, Cam Wellingtonnak.

– búcsúzott az ifjú bajnoktól sporttársa, Matt Powell a Facebookon.

/p>