Hirdetés 

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója meglehetősen erős mondatokkal írt Soros György tevékenységéről, ami nem is maradt válasz nélkül. – írta meg az indirekt.hu.

Tekintve, hogy Soros György a származása miatt gyerekként bujkálásra kényszerült a Holokauszt idején, és a Lupa-szigeten elrejtőzve élte túl a náci őrjöngést, meglehetősen erősnek tűnik a Magyarországon közellenségnek kikiáltott, magyar-amerikai üzletembert Hitlerhez hasonlítani.


Vámos Miklós keményen visszavágott (Fotó: Vaskarika)

Így látja ezt Vámos Miklós, József Attila-díjas magyar író, műsorvezető is, aki azt írta Demeter irományára reagálva, amit a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója írt, az bűncselekmény kategória:

“Kérem szépen, én megpróbáltam némi megértéssel szemlélni D SZ ámokfutását. Nem szóltam, amikor úgy döntött, álmából felébresztve is jobb novellát ír, mint az őt kritizáló szerzők (én még nem tartoztam közébük), cigaretta és kávé nélkül. Rendben, a kóros önbizalom nem bűncselekmény. De ez a nyilatkozata már az: Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója:

‘Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos. Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai.’ Bárkinek megmutatom a BTK-ban a vonatkozó paragrafusokat.

Most pedig üzenem neki, hogy ha elment az esze, hagyja ott felelős állását, takarodjon melegebb égtájakra, próbálja megtalálni, addig is fogja be.

Vámos Miklós”

indexkép: 24.hu

/p>