Hirdetés 

Egy új wegoldalon és levélben is elő lehet jegyezni a vakcinákat. 

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy a kormány a szerdai ülésén a járványügyi helyzetről egyeztetett. Mint mondta, jelenleg a járvány tetőzését Magyarországon inkább decemberre, mint januárra teszik, de jól láthatóan itthon – az Unió számos országához hasonlóan – még felfelé ível a megbetegedések száma.

A Miniszerelnökséget vezető miniszer szerint Magyarország a fertőzöttek és az elhunytak számában jobban áll, mint az európai átlag. (Előbbi mérőszám alapján a 12. helyet foglaljuk el az EU-n belül.)


Már a jövő héten lehet regisztrálni az oltásra (Fotó: Getty Images)

A gyorstesztekről elmondta, hogy azok megvásárolhatók a gyógyszertárakban, viszont ezek eredményei nem számítanak bele a hivatalos statisztikába. Arról is beszélt, hogy

jövő héttől elindul a vakcinák előjegyzése, Müller Cecília levélben keresi meg a nyugdíjasokat, a levélben válaszboríték is lesz. A nyugdíjasok ezen az úton is regisztrálhatnak, az oltás pedig önkéntes lesz.

Jelentkezni még a jövő héten induló vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet. Gulyás arról is beszélt, hogy jelen adatok szerint a Pfizer gyógyszergyár a saját fejlesztésű oltóanyagából először az Egyesült Államoknak és az Egyesült Királyságnak akar juttatni, az EU-s országoknak első körben nem. Éppen ezért a magyar kormány több vakcinagyártóval is felvette a kapcsolatot.

forrás: szeretlekmagyarország.hu

indexkép: portfolio.hu

/p>