Hirdetés 

Igaz történet: “Felemeltem a fátylát az oltár előtt, és megrettentem attól, amit láttam…”

Későn érő típus voltam. Már elmúltam húsz, amikor az első barátnőmet megismertem. Korábban is voltak kalandjaim, eljárkáltam ezzel-azzal – de az egészen más volt.

Az igazi, mindent elsöprő szerelmet egészen addig nem ismertem, amíg össze nem jöttem Judittal. Éveket töltöttünk együtt, és biztos voltam benne, hogy ő az igazi. Aztán egy szép napon minden összeomlott, barátnőm bevallotta, hogy szerelmes lett valaki másba. Öt év után elhagyott. “Őrjöngtem és kínlódtam”, könyörögtem, hogy jöjjön vissza, de már nem kellettem neki. Egy idő után feladtam, és bár el nem felejtettem, nagy nehezen eltűntem az életéből, és ő az enyémből.

Egy évtized is eltelt, mire továbbléptem. Eleinte minden nő „csak arra kellett”; és minden nőn bosszút akartam állni. Aztán lettek rövidebb-hosszabb kapcsolataim, de mindig mindenkit hozzá hasonlítgattam, ami köztudottan nem tesz könnyűvé semmilyen párkapcsolatot. Így aztán nem is volt elég semmi és senki az igazi nagy szenvedélyhez, boldogsághoz.

“Már azt hittem”, soha nem leszek újra szerelmes – aztán két éve megismertem Beát. Nem tudtam mi változott: vagy én léptem túl végre a régi keserveken, vagy Bea viszonyult hozzám másképpen, de itt volt végre egy nő, aki ismét lángra gyújtotta a szívemet. Olyan jó volt újra boldognak lenni, újra lelkesedni! Karácsonykor megkértem a kezét, és az esküvőnket már a tavaszra tervezzük.

“A leánykérés óta” azonban van egy szörnyű vissza-visszatérő álmom. Ott állunk az oltár előtt Beával, és amikor felemelem a fátylát, hogy megcsókoljam, egykori szerelmem, Judit néz vissza rám. Először még megmosolyogtam ezt a buta álmot, de azóta újra és újra visszatér, – kezdek beleőrülni.

Már nem is tudok úgy gondolni az esküvőmre, hogy ne Juditot lássam a szemem előtt. Nem tudom, mit jelent ez az egész. Tudom, hogy Beát szeretem, és hogy csak őt akarom szeretni, de úgy érzem magam, mintha valaki megátkozott volna és egy beteljesületlen szerelem fog kísérteni engem – egy életen át.

forrás: blikkruzs.blikk.hu

indexkép: Getty Images


Hirdetés 

%d bloggers like this: