Hirdetés 

A Bea konyhája 2. nem csak recepteket tartalmaz, Gáspár Bea érdekes családi sztorikat is megoszt az olvasókkal.

Gáspár Bea és Gáspár Győző hazánk egyik legismertebb házaspárja, akik 2020-ban már a 27. házassági évfordulójukat ünnepelték. Gyerekeikkel együtt a 2005-ben indult, és éveken át nagy sikerrel futott Győzike Show-ban ismerte meg őket az ország.

Győzike felesége aztán saját jogán is nevet szerzett magának, amikor főzőtudásáról adott számot, és 2017 áprilisában megnyerte az RTL Klub A Konyhafőnök VIP című műsorát, amelynek a következő évben zsűritagja is lett.

Gáspár Bea: Bea konyhája 2.

2018-ban a YouTube-csatornáján főzéssel foglalkozó videókkal, a Bea Konyhája nevű Facebook-oldalán pedig élő bejelentkezésekkel örvendeztette meg a követőit, akik vacsoráin személyesen is találkozhattak vele, 2019-ben pedig megjelent az első recepteskönyve, a Bea konyhája.

A könyv receptjei a Gáspár család kipróbált ételei, melyeket a szerző gyűjtött össze vendéglők szakácsaitól, barátoktól, A Konyhafőnök séfjétől, néniktől az utcában, rokonoktól, barátoktól, a cigány vajda feleségétől. Az ételleírások négy nagy fejezetbe illeszkednek, a szerző életútját követve a gyerekkorától napjainkig.


gaspar-bea

Fotó: BOOOK Kiadó/Kaszás Gergely

Nem kellett sokáig várni az új kötetre, Gáspár Bea 2020 októberében bemutatta a Bea konyhája 2-t. Előző könyvéből megtudhattuk, hogyan lett az egyszerű vidéki roma lányból országosan ismert, közszeretetnek örvendő Bea asszony, akitől receptjein keresztül elleshetjük életszeretetét, azt, hogy hogyan lehet az asztal örömeivel a családot összetartani.

Új könyvében is kedvenc receptjeit kínálja, természetesen Bea módra. Elsősorban a magyar konyha klasszikusait veszi sorra, és formálja át a tőle megszokott szenvedéllyel, és minden recept előtt elmesél egy, az ételhez kötődő személyes történetet is. A sertésraguleveshez például Gáspár Győző és egy szerelmük hajnalához kapcsolódó sztori tartozik.

“A sertésraguleves kellemes, régi emlékeket idéz bennem. Amikor megismerkedtem a férjemmel, gyakran vitt a Karancs Szálló éttermébe – ma már jó 20 éve nem üzemel -, ahol gyakran volt sertésraguleves a menüben. Nekem annyira ízlett, hogy ha ez volt a napi ajánlat, mindig ezt kértem, és ha jó volt a második fogás, azt is szívesen megettem.”

bea-konyhaja2

Fotó: BOOOK Kiadó/Kaszás Gergely

Győzikének ez nagyon tetszett, úgy gondolta, választottja a napi menü választásával spórolni kíván, de a könyvből kiderül, nem ez volt Bea döntésének oka.

Győző nagyon örült, mert azt hitte, hogy én a pénztárcáját kímélem, azért eszem menüt. Ez nem így volt, csupán azért választottam azt, mert nagyon szerettem a ragulevest! Azóta is elég gyakran készítem, kéthetente biztosan az asztalunkra kerül.

– írja könyvében Gáspár Bea.

forrás: femina.hu

indexkép: 24.hu

/p>