Hirdetés 

A Dinamo Kijev kedd este 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost, így a G-csoport harmadik helyén végzett, ennek köszönhetően átkerült az Európa-ligába. A találkozó egyetlen gólját Popov szerezte a hatvanadik percben.

“Csak pozitív érzéseink vannak. Nagyon fontos három pontot szereztünk, aminek köszönhetően jövőre is nemzetközi mérkőzést játszhatunk. Nehéz meccs volt, a dolgunkat az időjárási körülmények sem könnyítették meg. Támadni szerettünk volna, de ezt a tervünket az első félidőben nem igazán tudtuk megvalósítani. Sok csapattársamhoz hasonlóan nekem is ez az első szezonom a BL-ben, de remélem, hogy nem az utolsó” – nyilatkozta a lefújás után a nyerőembernek bizonyuló Popov.
Mircea Lucescu pedig arról beszélt, hogy az FTC eléggé megnehezítette a dolgukat.

“Nem volt ez egy könnyű összecsapás, hiszen a Ferencváros egy jó csapat, amely gyors és ügyes játékosokkal rendelkezik. Azt is tudtuk, hogy ellenfelünknek támadnia kell, ezt tartottuk szem előtt, amikor kitaláltuk a taktikánkat. A második félidőre változtattunk a harcmodorunkon, támadóbbá vált a stílusunk. Nagyon fontos volt, hogy elértük a célunkat, vagyis bejutottunk az Európa-ligába. Ezt úgy tudtuk elérni, hogy a keretünkben sok rutintalan játékos van” – összegzett a román szakember.


UKRÁN LAPSZEMLE 

A legtöbb ukrán lap a mérkőzés tényszerű leírásával kezdi beszámolóját, elismerve, hogy az első félidőben a Ferencváros irányította a találkozó történéseit. A TSN írása szerint „óvatosan kezdtek a csapatok, tudván, hogy a tét az »Euro-tavasz,« ezért a szünetig alig alakítottak ki helyzeteket. A sakkjátszma a 60. percig tartott, s Popov gólja után a Dinamo nem engedte, hogy ellenfele veszélyeztesse Heorhij Buscsan kapuját.

A 112.ua rövid beszámolójában kiemeli a kijeviek hatékony és nyugodt védekezését, valamint, hogy a Ferencváros hátrányban sem tudta igazán megzavarni a hazaiak hátsó alakzatát.

Az rbc.ua híroldal a mérkőzésről szintén röviden számol be, azonban azt is hozzáteszi, hogy a Dinamo a 2007–08-as idény óta – amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt a Kijev – soha ilyen kevés pontot nem szerzett, mint a mostani négy egység.

A lapoknál jóval bővebben számolnak be a találkozóról a Dinamo szurkolói oldalai. Az 1927 című oldal gyors elemzésében rámutat: „az első félidőben a Ferencváros kezdeményezett, és ezzel a két csapat közötti legnagyobb különbség is világosan észrevehetővé vált. Mégpedig az, hogy a zöld-fehérek nem tudták a kijevi hibákat gólra, gólokra váltani.”

A dynamomania.com idézi Ihor Szurkiszt, a klub tulajdonosát, aki szerint a „meccset el kell felejteni, az eredmény volt a lényeg.” Ugyanakkor azt is megemlítik, hogy a tulaj a mérkőzés után ígéretet tett arra, hogy találkozik Mircea Lucescuval, hogy megbeszéljék, mely posztokon kell megerősíteni a csapatot.

G-CSOPORT
DINAMO KIJEV (ukrán)–FERENCVÁROS 1–0
 (0–0)
Kijev, 
Olimpiai Stadion, zárt kapuk mögöttVezette: Ekberg (svéd)
DINAMO KIJEV: Buscsan – Kedziora, Zabarnij, D. Popov, Mikolenko – Saparenko, Szidorcsuk (Andrijevszkij, 91.), Harmas (Sepeljev, 70.) – Cihankov (Lednev, 86.), Verbic (G. Rodrigues, 86.), C. De Pena (Szupriaha, 70.). Vezetőedző: Mircea Lucescu
FERENCVÁROS: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 80.), Blazic, Dvali, Heister – Laidouni, Haratin (Isael, 74.), Somália – Uzuni (Baturina, 74.), Tokmac Nguen (F. Boli, 86.), Zubkov (Mak, 80.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov
Gólszerző: D. Popov (60.)

forrás: NSO / nb1.hu

indexkép: NSO

/p>