Hirdetés 

Kepes Andrást nemhiába emlegetik élő legendaként, már tinédzserkorában eltökélte, hogy maradandót alkot a világban.

Nem is várt sokat, hogy elkezdje megvalósítani álmait, első cikkei 17 évesen jelentek meg, majd az egyetem elvégzése után a Magyar Rádiónál kezdte meg pályafutását.

Az ő nevéhez fűződik a Gondolatjel című kulturális magazin elindítása, illetve szerkesztőként vett részt a Láttuk, hallottuk című művészetkritikai sorozat létrehozásában. Ő volt az első riporter hazánkban, aki olyan nívós eseményekről tudósított, mint a cannes-i filmfesztivál vagy a Nobel-díj átadása.

Kepes András így néz ki 72 évesen

Ugyan ma már jó ideje csak az írásnak él, az ország televíziósként zárta a szívébe. Képernyős karrierje 1980-ban vette kezdetét a Magyar Televíziónál. Olyan műsorokat vezetett, mint az Apropó, a Desszert, a Kepes vagy az Oázis.

Ezután a kereskedelmi tévézés vizeire evezett, 2002-ben a Könyv-jelző című beszélgetős műsorban, 2005-ben pedig a Világfaluban láthattuk az RTL Klubon.

12 esztendeje íróként aratja a sikereket, nagyjából kétéves kihagyásokkal dobja piacra köteteit. 2020-ban is új alkotással jelentkezett, A boldog hülye és az okos depressziós című műve novemberben került a könyvesboltok polcaira.- Manapság az ember, ha körülnéz a világban, látja, hogy mi van, és ezen elgondolkozik, valóban rosszkedvű lesz tőle, ebből jön a kérdés, talán csak az lehet boldog, aki homokba dugja a fejét. Én ezt nem egészen így gondolom, és arra gondolta, hogy ezt megpróbálom könyv formájában végiggondolni – mesélte a Reggeliben 2020 novemberében.

forrás: femina.hu

kiemelt kép: Behir.hu

/p>