Hirdetés 

Pécsi Ildikó már több mint tíz évvel ezelőtt vásárolt dupla sírhelyet a máriabesnyői sírkertben saját magának és imádott férjének, Szűcs Lajosnak. A helyszín azonban nem véletlen…

Pécsi Ildikó 1966-ban szerződött a Vígszínház társulatához, melynek arculatát akkoriban áthatotta az 1931-ben elhunyt színész, Hegedűs Gyula művészete, ami egyből elvarázsolta a színésznőt. Ekkor határozta el, hogy élete végéig ápolni fogja a nagy előd emlékét, és ekkor kereste fel először Hegedűs Gyula máriabesnyői sírhelyét is.

„Ildikó tíz évvel ezelőtt azért jelölte ki a máriabesnyői temetőt, mert ott nyugszik Hegedűs Gyula is. Annyira szerette a színészt, hogy a Vígszínházban töltött évek után magára vállalta emlékének és sírhelyének gondozását” – kezdte a Ripostnak L. Péterfi Csaba, a művésznő fogadott fia.


Fotó: MTVA

Ildikó eredetileg azt szerette volna, ha közvetlenül a színész mellé temetik őt és a férjét, Lajos bácsit is, de két évvel ezelőtt megváltoztatta döntését. Akkor veszítette el a keresztanyját, akit szintén Máriabesnyőn temettek el, így végül úgy döntött, hogy az asszony mellett legyen majd a végső nyughelye.

– majd hozzátette, minden erejével azon van, hogy december 19-én méltóképpen búcsúztassák majd el Pécsi Ildikót.

forrás: Life.hu

borítókép: MTI

/p>