Hirdetés 

Hoppá! Kiderítették a szakértők, hogy melyik ital okozza a legkínzóbb másnapot

Igazi kedvenc

A válasz igen meglepő, ugyanis a szakértők szerint a legalattomosabb alkoholos ital az nem más, mint a Prosseco. Az ünnepek közeledtével a boltok polcairól is egyre több fogy, hiszen a különleges “habzó bor”, igazán exkluzív a karácsonyi, vagy szilveszteri asztalon. Női italként is szokták emlegetni, ám ez egyáltalán nem helytálló, ugyanis nem egy gyenge koccintósról beszélünk. Borszakértők és kutatók szerint az összes alkoholos ital közül talán a Prosseco okozza a legbrutálisabb másnaposságot, rosszullétet. Ennek pedig egy oka van!


Hát persze, hogy a buborékok, azaz a szén-dioxid! Ennek az oka az, hogy a pezsgő és a Prosseco egyaránt kevés szén-dioxid buborékot tartalmaz, amelyek megváltoztatják testünkben az alkohol áramlását, segítve ezzel a könnyebb felszívódást. Tehát nem véletlen mondják annyian, hogy szó szerint a “fejükbe szállt” a pezsgő/gyöngyöző bor. “A véráramba kerülve a Co2 versenyez az oxigénnel, ezért lehet, hogy meglehetősen gyorsan zsibbadtnak és részegnek érezhetjük magunkat, ami egy durva másnapossághoz vezet, erős fejfájással.” – mondja a szakértő.

Ezt teheted

Ha ez a kedvenc italod és semmiképp sem akarsz lemondani róla az ünnepi szezonban, akkor – a szakétő szerint – a következő tippekkel védekezhetsz a kemény másnaposság ellen:

  • Soha ne fogyaszd éhgyomorra!
  • Lassan kortyolj.
  • Egy pohár Prosseco mellé egy pohár szénsavmentes víz is dukál.
  • Ha nem érzed jól magad, akkor lefekvés előtt is igyál meg egy nagy pohár vizet.

forrás: femcafe.hu

indexkép: Getty Images


Hirdetés 

%d bloggers like this: