Hirdetés 

Pár hete, hogy Balázs Fecó koronavírus-fertőzés miatt kórházba került, és 69 évesen elhunyt. Zenésztársai most arra készülnek, hogy utolsó kívánságát teljesítsék.

November végén halt meg Balázs Fecó, aki utolsó kérését Dorozsmai Péterhez intézte. A Korál együttes dobosától azt kérte, fejezze be élete albumát. A zenész azóta is a Balázs Fecó és a Korál – Legszebb dalaink lemezen dolgozik.

“Fecónak sok olyan dala volt, például filmzenék, amelyekre annak idején nem fordítottak igazán sok energiát, és léteznek olyan Korál-dalok is, amelyekhez a régi rockos hangzást megtartva szimfonikus zenekart, vokált és újabb hangszereket is alkalmazhatnánk. Ezen a lemezen dolgoztunk és dolgozunk” – mesélte Dorozsmai a Blikknekmajd így folytatta:

“Egyik este felhívott, hogy pár napja pozitív lett a koronavírustesztje, de nincsenek tünetei, nincs nagy baj. Hiába volt a legjobb kezekben, a legjobb orvosoknál és kapta az elérhető legjobb terápiás kezelést, a vírus erősebb volt. Amióta tudtam, hogy kórházban van, minden telefonhívásra összerezdültem. Amíg nem került intenzívre, még tudtam vele beszélni, és nagyon bízott benne, hogy legyőzi a szervezete a kórt. Azt mondta, hogy várjunk a keveréssel, amíg nem jön ki, és felénekli a hiányzó dalokat.

Sajnos egyre rosszabbodott az állapota, aztán már csak egy SMS-t küldött, hogy az intenzívre kerültem. Amikor kérdeztem, hogy tudok-e bármiben is segíteni, akár a családjának is, csak annyit üzent, hogy ne törődjek semmivel, csináljam meg az élete lemezét...”

forrás: Life.hu

indexkép: MTI

/p>