Hirdetés 

Csak azzal karácsonyozzunk együtt, akivel egy háztartásban élünk – javasolta Zacher Gábor. Rusvai Miklós víruskutató szerint meg fogja bosszulni magát a kijárási tilalom szentestére történő felfüggesztése. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint pedig az érintkezést kell kerülni.

A legfelelősségteljesebb döntés, ha idén csak azzal karácsonyozunk együtt, akivel egy háztartásban élünk – jelentette ki Zacher Gábor az RTL Híradónak miután a kormány december 24-én éjszakára felfüggesztette a kijárási tilalmat. A toxikológus, aki most a hatvani kórház sürgősségi szakorvosa kijelentette, ezt azért kell megtennünk, hogy

ne arról szóljon majd a következő év karácsonya, hogy azon bánkódjunk, ki az, akit a saját fegyelmezetlenségünk miatt elveszítettünk, ezzel nagyon nem szabad viccelni.

Rusvai Miklós víruskutató szerint meg fogja bosszulni magát a kijárási tilalom szentestére történő felfüggesztése, ezt a statisztikai adatok romlásában is fogjuk látni. Rusvai emiatt azt javasolja minden az ünnepekre összejött családok otthon is viseljenek maszkot, és kerüljék a közös étkezéseket.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint pedig az érintkezést kell kerülni. “Ha a rokonokkal mégis találkozunk, akkor ne ölelkezzünk, ne pusziljuk meg egymást” – mondta.

Szlávik János infektológus szerint a rokonoknál sem érdemes aludni, mivel minél több időt töltünk fertőzött ember társaságában, annál nagyobb esélyünk van elkapni a betegséget.

indexkép: MTI

/p>