Hirdetés 

A bíróság megtiltotta egy karlsruhei kereskedőknek, hogy fűrészporos kekszet áruljon.

A társaság húsz éven keresztül postai megrendelések alapján gyártott és értékesített olyan kekszet, amelyhez fűrészport is felhasznált. Ezt az “alapanyagot” egyébként az összetevők között fel is tüntették. A karlsruhei közigazgatási bíróság most megtiltja az értékesítést, a fűrészport még takarmányokban sem használják a szabályok szerint.


A karlsruhei közigazgatási bíróság elutasította a kekszgyártó beadványát, miután a város megtiltotta az értékesítést. A karlsruhei, postai megrendelésekre szállító cég továbbra sem tud mit kezdeni a már legyártott fűrészporos kekszekkel. “A kekszet nem szabad forgalomba hozni, mert nem biztonságos, alkalmatlan emberi fogyasztásra” – mondta a bíróság szóvivője, akit a Frankfurter Allgemeine Zeitung idézett. A felperes által használt fűrészpor technikai alkalmazásra alkalmas anyag, és még takarmányban sem használják – közölték.

A kereskedő azzal érvelt, hogy ez növényi termék. Kizárólag mikrobiológiailag megfelelő, faanyagból készült lisztet használ. Az internet egészségügyi szempontok alapján nem ellenőrzött értékesítési oldalai a finom faanyagokat szokták reklámozni, mivel ezek állítólag megerősítik a beleket. Az egyik ilyen honlapon jelzik, hogy az ilyen lisztet más összetevőkkel, például tönkölyliszttel vagy mazsolával együtt nem szabad felhasználni.

forrás: agroforum.hu

indexkép: Getty Images

/p>