Hirdetés 

Drasztikus életmódváltásba kezdett Kozso (55), aki ugyan eddig is egészségesen élt, ám tíz évvel az agyvérzése után azonban megfogadta, még jobban figyel magára.

Keményen edz, lemondott a süteményről, de orvosa tanácsára mindennap felhajt egy pohár bort – már, ha nem felejti el.

Két agyvérzésem volt, két aneurizmám, voltam kómában, háromszor nyitották meg az agyam, volt egy durva balesetem, mindez az elmúlt tíz évben, és még itt vagyok!

– magyarázta a Blikknek Kozso, aki évek óta két születésnapot ünnepel, egyet februárban és egyet októberben.

A zenész szerint csoda, hogy él ennyi megpróbáltatás után, de ezt szerinte a rajongók szeretetének, illetve saját életszemléletének köszönheti.

– Úgy élek, mint a szamurájok vagy az indiánok, távol áll tőlem a gonoszság és düh, amit sok embernél tapasztalok. Fontos az emberek visszajelzése, de a műtétem óta megadatott nekem, hogy azonnal lássam az emberek tekintetében, mi jár a fejükben. Hihetetlen energiák szabadultak fel bennem, olykor figyelmeztetnem kell magam, hogy lassítsak. Be kell húznom a féket, jobban kell figyelnem magamra – magyarázta Kozso, aki azt mondja, nem alszik eleget, ezért változásokat hajtott végre az életében. – Rengeteget festek, ilyenkor gyújtok egy gyertyát, majd átadom magam az alkotás érzésének.


A zenész az étrendjét is teljesen átalakította. Mivel hajlamos a hízásra, lemondott a süteményekről, orvosi javaslatra pedig újabban bort kortyolgat, amit eleinte nehezen szokott meg.

– Eddig messziről kerültem az alkoholt, de az orvos azt mondta, napi 1-2 deci elfogyasztása egészséges, ezért megbarátkoztam vele. Más kérdés, hogy időnként elfelejtem – nevetett Kozso, aki sokat küzd a súlyával. – A műtétem körüli időszakban 135 kilósra híztam, aztán visszafogytam a normál súlyomra, ami 85-90 kilogram. Most megint van rajtam tízkilónyi felesleg, úgyhogy keményen gyúrok, de járok biciklizni, futni is. Sosem főztem korábban, de most én készítek el mindent, egészséges alapanyagokból és speciális fűszerekkel – árulta el Kozso, aki már naplót is vezet. – Érdekes, mindent sokkal jobban érzékelek, de kell is, hogy érezzem, lássam a történéseket minél jobban, illetve minél több élményt szerezzek. Olyan, mintha még jobban működne az agyam. Mi ez, ha nem csoda?

forrás: Blikk

indexkép: 24.hu

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading