Hirdetés 

Elveszítheti lábait az a 13 éves fiú, akinek az eddigieknél is több pénzre lenne szüksége egy külföldi műtétre, hogy elkerülje a legrosszabbat. A dongalábú Burai Rikárdó édesanyja retteg, hogy levágják kisfia lábait.

A most 13 éves Burai Rikárdó dongalábbal született. Az orvosok szerint a komlói fiú lábait egyedül egy németországi műtét mentheti meg az amputációtól. Az adományokból eddig összegyűlt pénz a kiutazásra, konzultációra és az előzetes vizsgálatokra lehet elég. Ráadásul a németországi karantén komoly plusz költségekkel járna.

„Nagyon hálás vagyok az embereknek, akiknek köszönhetően már ennyi pénz összegyűlt, viszont borzalmas ez a helyzet. Tehetetlenek vagyunk, és az orvosok szerint, is csak a német operáció az egyetlen megoldás” – kezdte a Metropolnak Rikárdó édesanyja, Hajnalka, akinek egyedül kell megküzdenie a nehézségekkel.


Ismét segítség kell a 13 éves kisfiúnak (Fotó: Metropol – olvasói fotó)
ÖDÉMA JELENT MEG A KISFIÚ LÁBÁN

Az édesanya kétségbeesését tovább fokozza, hogy Rikárdó lábán újabb elváltozás jelent meg.

Januárban mondták a szakemberek, hogy nagyon figyeljünk, mert a rossz vérkeringés miatt, Rikárdó lábain bármi elváltozás amputációval járhat. A fekély is nagyon nehezen gyógyult. Mindent megtettünk, hogy ez ne forduljon elő többet: minden este átnézem a lábait, vékony, puha mamuszt visel, tolókocsiban viszem mindenhova, az iskolába betegszállítóval jár és ott is figyel rá egy gyógytornász. Pár napja mégis egy nagy puklira lettem figyelmes a lábán.

Hajnalka nem tudja, hogy mitévő legyen, megőrjíti a tehetetlenség.

„Elmentünk a gyerekorvoshoz, aki azt mondta: borogassuk Rikárdó lábát és adott egy krémet is, ami segíthet, de én csak egyre nagyobbnak látom a puklit. Nem érem utol hetek óta a budapesti orvosunkat. Kétségbe vagyok esve, a körülmények most nagyon ellenünk vannak. A konyhába megyek ki sírni, ilyenkor Rikárdó utánam jön és megvigasztal. Tudom, hogy nem adhatjuk fel, de olykor nagyon nehéz kitartani” – tette hozzá Hajnalka.

A TV2 Tények videóját ITT tekintheti meg!

Ha segíteni szeretne, azt az alábbi számlaszámra való utalással teheti meg:

11773315-02029065 IBAN :HU57 1177 3315 0202 90650000 0000 BIC (SWIFT) kód OTPVHUHB Közleményben : BURAI RIKÁRDÓ GYÓGYKEZELÉSÉRE!

Metropol/Ripost

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading