Hirdetés 

Koronavírusos jégkrémet találtak! – boltokba is került belőle

Már azt hittük, a világjárvány nem okozhat több meglepetést, de tévedtünk: 4800 doboz jégkrém koronavírus-tesztje lett pozitív.


Hirdetés

Kína észak-nyugati részén riadót fújtak a hatóságok, miután a Tianjin Daqiaodao Food Company termékei között 4836 doboz, koronavírussal fertőzött jégkrémet találtak. A covidos készlet fele eljutott a boltokba is, de a hivatalos verzió szerint csak 65 dobozt adtak el belőlük, mielőtt sikerült visszahívni a veszélyes árut.


Hirdetés 

A hideg hőmérséklet kedvez a koronavírusnak (FOTÓ: SHUTTERSTOCK)

A vásárlóknak, akik ettek az ukrán és új-zélandi alapanyagokból készült termékből, részletesen be kell számolniuk a mozgásukról és arról, kikkel találkoztak a közelmúltban. Hogy megakadályozzák a fertőzés elszabadulását, a kínai cég 1662 munkatársát küldték karanténba. Hamarosan mindannyiukat letesztelik koronavírusra – írja a Daily Mail.

Virológusok szerint a hideg környezet jót tesz a Covid terjedésének – ahogyan azt tavasszal a német húsüzemekben is láthattuk -, így nem meglepő, hogy a vírus megjelenhetett a jégkrémben. Ugyanakkor nincs ok pánikra, mert azokban az üzemekben, ahol betartják a higiéniai előírásokat, kizárt hasonló eset megismétlődése.

Blikk

indexkép: Getty Images


Hirdetés 

%d bloggers like this: