Hirdetés 

Pénteken elhunyt Suzy 14 éves tacsija Pici, aki az énekesnő hű társa volt jóban és rosszban. A tragédia az egész családot megrázta, legjobban talán a kis Zsuzsikát, aki még csak 9 éves lesz, így együtt nőtt fel a kis négylábú családtaggal. 

A szomorú eset óta az énekesnő hallgatásba burkolózott, fájdalmát posztokkal, emlékekkel és képekkel enyhíti.

Péntek este szívszorító posztot tett ki az oldalára, ahol ő maga, a már szivárványhídon túl élő Pici és a kis Zsuzsika látható szimbolikusan.

A GYÁSZ FOLYAMATA UGYANAZ, MINT AMIKOR EGY HOZZÁNK KÖZEL ÁLLÓ EMBERT VESZÍTÜNK EL

– A veszteség miatt érzett fájdalom nem feltétlenül különbözik attól a gyötrődéstől, amit egy hozzátartozónk elvesztésekor érzünk. Különösen igaz ez azokra az emberekre, akiknél az állat egyben a társ szerepét is betöltötte – mondta el Németh Éva, a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztályának pszichológusa.

Az állatok nem illetnek minket bántó megjegyzésekkel, nem kritizálnak vagy becsmérelnek. Részükről az önzetlen elfogadás természetes, részben ezért is alakulhat ki a feltétel nélküli kapcsolat ember és állat között. A gyásznak négy fázisa játszódik le, ezek: tagadás, alkudozás, düh, beletörődés. Természetesen az említett szakaszok felcserélődhetnek, de a folyamat mindenképpen végbemegy. – mondta a pszichológus.

indexkép: Getty Images


Hirdetés