Hirdetés 

A Muzsika Tv „Dallamokon át” című műsorának házigazdáját, Sihell Ferryt életveszélyes állapotban került kórházba!

A mulatós sztár a diagnózis szerint mélyvénás trombózist kapott és jelenleg is kórházi ellátást kap. A mindig vidám slágergyáros jó kezekben van, a gyógyulás útjára lépett, azonban most a tehetetlenség bántja legjobban.

Sajnos ágyhoz vagyok kötve, nagyon nem szeretem ezt a tehetetlenséget, de vannak esetek amikor muszáj és ez most ilyen.

-írta szűkszavúan a posztjában Sihell Ferry.

Lapunk elérte az énekes – műsorvezető feleségét, aki elmondta, hogy az egész családnak rosszul kezdődött az új év. –Nagyon megborultunk az elmúlt napokban. Vasárnap váratlanul elhunyt az édesapám, nagyon összetörtünk lelkileg. Hétfőn reggel épp indultunk volna az aktuális dolgainkat intézni, akkor láttuk, hogy Feri lába nagyon bedagadt, emellett erős fájdalomra is panaszkodott. Mivel rendszeresen sportolunk és hasonló izomfájdalom többször is előfordult már, így nem gondoltunk semmi rosszra. – mondta Cseke Viki, aki szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy épp a tragédia okán beszélt a család háziorvosával telefonon, így  derült ki a népszerű énekes súlyos betegsége.


A népszerű énekes már jó kezekben van, jelenleg a tehetetlenség zavarja legjobban (Fotó: Sihell Ferry)
HA ÓRÁKON BELÜL NEM DERÜL KI, AKÁR VÉGZETES KIMENETELE IS LEHETETT VOLNA

-Apukámmal kapcsolatban beszéltem telefonon a háziorvosunkkal, aki a család jó barátja is egyben. A beszélgetés mellett futólag megemlítettem neki, hogy Ferinek ismét fáj a lába, biztosan a séta közben húzódott meg a vádlija, mint ahogy már többször is volt ilyen. El is küldtem a beszélgetés közben a fotót Feri lábáról. Miután letettük a telefont, szinte egy percen belül visszahívott és azt mondta:

Viki, azonnal kórházba kell szállítani Ferit, ez mélyvénás trombózis lesz, életveszélyben van!

Azonnal a Honvédkórház sürgősségi osztályára vittük, ahol a háziorvos diagnózisát a laboreredmények megerősítették. Azonnal elkezdték a véralvadásgátló kezelést, amit jelenleg is kap. Szinte bele sem merek gondolni, hogy ha nincs Apukám tragédiája és nem beszélek a háziorvosunkkal telefonon, akkor mi történhetett volna… – mondta Viki.

A COVID FERTŐZÉS EGYIK SÚLYOS SZÖVŐDMÉNYE LEHET A VÉR RÖGÖSÖDÉSE

Természetes, hogy ilyen esetekben felmerül a Covid fertőzés gyanúja, így Sihell Ferryn is elvégezték a PCR tesztet a kórházban. –A fennálló közvetlen életveszély elhárítása után másnap Covid tesztet is végeztek Ferin, hiszen az lehet az egyik súlyos szövődménye a fertőzésnek, hogy a vérben rögök keletkeznek, de szerencsére ez negatív lett. – mondta Viki, aki azt is elárulta, hogy az énekes még egy ideig kórházban lesz és már most sok intő tanáccsal látták el őket az orvosok.

-Egy hétig lesz kórházban, oldják a rögöt Feri jobb lábában, ezután pedig legalább egy hónapig itthon is vérhigító injekciót kell kapnia. Feri retteg a tűtől, ám annyiszor szúrták meg a napokban szegényt, hogy pont ma mondta, lassan már kezdi megszokni. Mindenesetre az is kiderült, hogy hiába a rendszeres esti sport, ha emellett napi 10 óra ülőmunkát végez a stúdióban. Az orvosok elmondták, hogy minden órában szünetet kell tartania, meg kell mozgatnia magát és ez igaz a fellépésekre is. Nagyon sokat vezet olyankor, de minden órában meg kell majd állni, ha egyszer újra elindulnak a fellépések. – mondta az énekes felesége, aki hiszi, hogy nincsenek véletlenek.

Mindig minden okkal történik. A családi tragédiánk könnyen lehet, hogy megakadályozott egy másikat. Jópár éve életmódot váltottunk ugyan, de a jó pap is holtig tanul, most már tudjuk, mire kell még odafigyelnünk. Köszönjük minden kollégánknak, barátunknak és a rajongóknak a kedves érdeklődést, a szeretetet, ez nagyon jól esik és sokat segít Feri gyors felépülésében.

– zárta gondolatait Sihell Ferry felesége.

A Reflektor minden munkatársa gyors felépülést kíván Sihell Ferrynek! 

HONNAN TUDHATOM, HOGY HAJLAMOS VAGYOK-E A TROMBÓZISRA?

A trombózishajlam azt jelenti, amikor főleg a vénákban a vér alvadása fokozott mértékben jelentkezhet.

Vannak örökletes formái, amikor a vérben levő a véralvadásban szerepet játszó véralvadási fehérjéknek vagy a működése vagy a mennyisége nem megfelelő. A legtöbb ilyen betegség fiatal felnőttkor előtt nem okoz problémát. Akkor gondolnak rá először, ha az illetőnek már volt két különböző időben jelentkező trombózisa.Az örökletes formák az esetek nagy részében az ún. Leiden mutációhoz (ez az ún. V. alvadási faktor) köthetők, ezért hormonális fogamzásgátló tabletta felírásakor elvégzik a faktorvizsgálatot a vérből, hiszen ez az eltérés a trombózis kialakulásának a kockázatát jelentősen növeli. Az örökletes trombózishajlam 2. leggyakoribb oka a II. alvadási faktor fokozott termelődése. További okok lehetnek: a vér emelkedett homociszteinszintje, protein C, protein S, antitrombin, VIII. faktor eltérései. Ezen faktorok vizsgálata a vérből történik, elsősorban fokozott családi vagy egyéni hajlam esetén, vagy fogamzásgátló tablett felírásánál.

Indexkép: Kaszás Bence

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading