Hirdetés 

Részletek még nincsenek, de a szerződést már aláírták a felek. A Facebookon közvetített sajtótájékoztatón a miniszter nagy mennyiségű vakcináról beszélt.

Moszkvában tett rendkívüli bejelentést Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter: megállapodást kötött arról, hogy Magyarország Oroszországból 3 ütemben oltóanyagot vásárol. A vonatkozó szerződést letárgyalták, a felek alá is írták. A szerződés részleteiről és a 3 ütemben történő szállítás pontos adatairól a nap folyamán tájékoztatják a magyar nyilvánosságot – mondta a miniszter.

Szerdán késő este érkezett a hír, miszerint a magyar hatóságok engedélyezték az AstraZeneca vakcináját és az orosz Szputnyik V oltást. Vagyis az Európai Unióban Magyarországon indulhat meg először az oltás ezzel a két vakcinával. Oroszországban már másfélmillió embert oltottak be vele, és hat országban már bejegyezték (köztük a szomszédos Szerbiában), és további kilenc ország jelezte, hogy januárban erre készül.

Csütörtökön pedig az derült ki: Angela Merkel német kancellár Vlagyimir Putyinnal egyezett meg arról, hogy segítik az orosz vakcina európai engedélyezését.

indexkép: Népszava


Hirdetés