Hirdetés 

A Budafoknak és a Ferencvárosnak is nagyon fontos a két csapat egymás elleni, este nyolckor kezdődő mérkőzése.

Az újonc a bentmaradásért harcol, míg a címvédő és listavezető még nem nyert 2021-ben (vereség otthon 1-0-ra a Diósgyőrtől, majd 1-1 a Puskás Akadémia vendégeként), és mivel a Vidi is pótol ma, újabb elmaradó győzelem esetén a fehérváriak akár még tovább is zárkózhatnának.

Vasárnap, az MTK elleni 2-2 alkalmával Csonka András, az FTC kölcsönjátékosa először játszott a Budafokban. Ezt mondta a klubhonlapnak az élményeiről:

“Nagyon örültem a gólnak és annak is, hogy 90 percet tölthettem a pályán. Jól éreztem magam, de a játékomat illetően maradt bennem hiányérzet.Egységes, befogadó közegbe kerültem, ahol pontosan meghatározták, hogy milyen feladatok tartoznak az adott poszthoz. Az én szerepköröm hasonló, mint ami a Ferencvárosnál volt, a társak és a szakmai stáb pedig az első naptól kezdve nyitott volt felém”


Csonka András a Ferencvárostól kölcsönbe került a Budafokhoz – ma ellenfélként lép pályára csapata ellen (Fotó: NSO)

Emlékszem a BMTE decemberi, Üllői úti vendégjátékára, ami szoros küzdelmet hozott. Hogy képesek leszünk-e hasonlóan kiélezett meccset játszani az éllovas ellen? Egy biztos: nem alárendelt szerepre készülünk. Láthattuk az elmúlt hetekben, hogy a Fradi sem nyer mindig, kifoghat egy-egy rosszabb napot. Lelkesen és mindent beleadva fogunk futballozni, mégpedig a győzelemért.

– fogalmazott Csonka András, aki fontosnak tartja, hogy a következő időszakban minél több játéklehetőséghez jusson, mert ez szükséges az egyenletes fejlődéshez.

“Az elmúlt hónapokban hiányzott a folyamatos játék. Enélkül nem tudtam olyan ütemben fejlődni, mint szerettem volna. Szükségem van a meccshelyzetekre és a játékpercekre, mert ezek hozzák ki egy játékosból azt, ami benne van”

Szerhij Rebrov szoros mérkőzésre számít (Fotó: MTI)

Szerhij Rebrov, az FTC mestere a FradiMédiának adott nyilatkozatában visszatekintéssel indított:

„ A labdarúgás már csak ilyen. Van, hogy az ember a legnehezebb helyzetből is gólt lő, de előfordul, hogy egyszerűen rossz napot fog ki a játékos. Továbbra is vezetjük a bajnokságot és erős csapatunk van. A támadóim tisztában vannak a képességeikkel, nem kellett nekik semmit mondanom a Puskás Akadémia elleni mérkőzést követően. A kimaradó helyzetek ellen egyetlen recept létezik, mégpedig az, hogy továbbra is keményen kell készülnünk és mindig az aktuális meccsre kell összpontosítani – mondta Sergei Rebrov arra a kérdésre vonatkozóan, hogy ex-támadóként, tanácsolt-e valamit a csatárainknak a Puskás Akadémia elleni mérkőzés után, majd rátért a mai meccsre:

A Budafok csapatként nagyon egységes és erős. Pontosan tudják, hogy ha jól együttműködnek a játékosok a pályán, akkor megnehezíthetik az ellenfelek dolgát.  Nem lesz egyszerű ellenük játszani, éppen ezért maximális koncentráltsággal készülünk erre az összecsapásra is. A Budafoknál sok tehetséges, lelkes, fiatal játékos szerepel, tele bizonyítási vággyal. Biztosan mindent meg fognak tenni, hogy jó eredményt érjenek el ellenünk. Legutóbb is szoros mérkőzést játszottunk ellenük, most is erre számítok.

NB1.HU

indexkép: Budafoki MTE


Hirdetés