Hirdetés 

Akár egy éves ideiglenes bezáratást és 5 millió forintos büntetést is kaphatnak azok, akik a tiltás ellenére újra kinyitnak.

Szigorúbb büntetést kaphatnak a vendéglátósok, ha a tiltás ellenére helyben fogyasztásra is kinyitnak, derül ki a szombat éjjel megjelent Magyar Közlönyből.

A friss rendelet értelmében, ha a rendőrség tudomást szerez arról, hogy valaki helyben fogyasztásra kinyitotta az üzletét, hat hónapra ideiglenesen bezáratja. Amennyiben újra kinyit a vendéglátóüzlet, egy évre záratják be.

Mindkét esetben

az ideiglenes bezáratás időtartama alatt a vendéglátóegység vezetője, vagy az éttermet működtető cég tagja személyesen vagy más cég tagjaként semmiféle vendéglátási tevékenységet nem végezhet. Ha a tiltás ellenére ezt mégis megtennék, és a rendőrség erről értesül, akkor az üzemeltetőt 1-től 5 millió forintig terjedő bírságra büntethetik.

Eddig százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírság kiszabására volt lehetőség, illetve 1 naptól legfeljebb 1 évig tartó ideiglenes bezáratásra.

A Portfolio cikke szerint a vendéglátósokat érintő rendelet mellett egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló kormányrendeleteket is módosítottak, ami azt jelenti, hogy a bértámogatási intézkedések is tovább fennmaradnak.

A Magyar Közlöny pénteki számában rögzítették a veszélyhelyzet meghosszabbítását és azt is, hogy március 1-ig hosszabbítják meg a korlátozásokat.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy a kormány március 1-ig hosszabbítja meg a járványügyi védelmi intézkedéseket. Így továbbra is fennmarad az esti kijárási tilalom, illetve zárva maradnak az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik és a sportlétesítmények is. A korlátozásokat február második felében vizsgálják felül.

SZMO

indexkép: MTI

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading