Hirdetés 

A címvédő Ferencváros szerdán kiütéses 4-0 arányú győzelmet aratott az Újpest csapata ellen. A derby a zöld – fehérek könnyed sikerét hozta, a liláknak esélyük sem volt a Fradi ellen.

A Ferencváros ezzel már 13 ponttal vezeti a tabellát az előtt a MOL Ferhérvár előtt, amely ellen vasárnap a Groupama Arénában mérkőzik meg Szerhij Rebrov együttese. Vélhetően a 2020-2021-es bajnokság végére pont is kerülhet, amennyiben az esélyesebb Fradi legyőzi Márton Gábor csapatát. Szerhij Rebrov óvatosabb ezzel kapcsolatban.

Az én filozófiám az, hogy sosem a bajnokság végével foglalkozunk, hanem mindig a következő mérkőzéssel. Eddig az Újpestre koncentráltunk, utána a Fehérvár elleni mérkőzésre fogunk, ezt a filozófiát próbálom átadni a fiúknak is, hogy sosem a bajnokság végére, hanem mindig a következő feladatra kell összpontosítani. 

-mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Rebrov mester.


Szerhij Rebrov csak a következő feladatra koncentrál (Fotó: MTI)
A FRADI AZ NB2-BE KÜLDI AZ ÚJPESTET?

Az egykor szebb napokat látott Újpesi gárda nagy bajba került ezzel a vereséggel, ugyanis a Budafok magabiztos játékkal győzte le a Zalaegerszeg csapatát, így a lil – fehérek a tizedik, kieső helyre csúsztak a tabellán. A bajnokságból még ugyan visszavan 14 forduló, de az Újpest a tavaszi szezon eddigi 3 fordulójából három vereséget szenvedett, mindössze kettő gólt lőtt, ezzel szemben 12 gólt kapott, ez alapján pedig egyértelműen hullámvölgyben van a csapat, amely a Ferencváros elleni megalázó vereséget sem biztos, hogy könnyen ki tudja majd heverni. A hétvégi, MTK elleni meccs sem ígérkezik könnyűnek és ha a ezen az összecsapáson sem szedi össze magát a lila-fehér alakulat, akkor könnyen eltávolodhatnak az egyre jobb formát mutató Budafoktól is.

Az Újpest FC vezetőedzője, Michael Oenning szerint csapatának el kell fogadnia, hogy a jelenlegi állapotában nem volt képes legyőzni a listavezetőt, ugyanakkor úgy véli, a gárda már elindult a fejlődés útján.

„Ez a munkám, hogy összerántsam a csapatot, segítsek a játékosoknak nyugodtnak, összeszedettnek maradniuk. Igazság szerint ma is jól szervezett volt a csapat, de nem végig a kilencven percen keresztül. Meg kell tanuljuk azt, hogyan maradhatunk végig kompaktak. Ezeket a hibákat kell elsősorban orvosolunk, és ha sikerül a védekezésünket megerősítenünk, akkor valószínűleg a csapat teljesítménye is sikeresebb lesz.”

Oenning úgy véli, vannak előrelépésre utaló jelek csapata játékában.

Minden rendben van. A futásteljesítmény, a küzdőszellem, az akarat. Természetesen játszani is kell, és időnként a mai mérkőzésen is kiváló megmozdulásokat láttam. De mindaddig, amíg nem lövünk gólt, addig nem fogunk tudni előrelépni.

Oenning nem borúlátó és elképzelhetetlennek tartja az Újpest kiesését (Fotó: NSO)

A Ferencváros tehát önbizalommal várhatja a tavasz rangadóját vasárnap, az Újpest pedig össze kell szedje magát, ha el akarja kezdeni a felzárkózást a középmezőnyhöz. A látottak alapján a Ferencváros feladata könnyebbnek tűnik.

indexkép: M4 Sport

interjú források: M4 Sport / NSO


Hirdetés