Hirdetés 

Orbán: Csak az oltóponton közlik, milyen vakcinát tudnak adni, aki nem fogadja el, „a sor végére megy”

A miniszterelnök szavainak értelmében jobban jár, aki elfogadja a felajánlott vakcinát, bár nem teljesen világos, mennyivel kerül hátrébb, aki nem teszi.

Mindenki az oltópontot fogja megtudni, milyen típusú vakcinával fogják beoltani – mondta el Orbán Viktor Andrej Babiš cseh kormányfővel közösen tartott pénteki sajtótájékoztatóján.

Magyarországon az oltás önkéntes és ingyenes. Tehát amikor valaki elmegy az oltópontra – akik regisztráltak, azokat oltjuk be – ott közlik vele, hogy milyen vakcinát tudnak neki adni. És ha nem kell, akkor nem fogadja el, hanem elmegy a sor végére, és ha van olyan vakcina, amilyet szeretne, majd ismét értesíteni fogjuk.

– mondta a miniszterelnök.


Ez alapján arra lehet következtetni, hogy ha valaki sorra kerül, az értesítő levélben vagy emailben nem fog szerepelni az, hogy milyen vakcinával készülnek beoltani. Ennek jövő héttől lehet jelentősége, mert a hírek szerint akkor érkeznek meg a keleti, orosz és kínai oltóanyagok.

Az EuroNews arra hívta fel a figyelmet, hogy Orbán szavai nem voltak egyértelműek. Azt mondta, hogy aki az oltóponton nem kéri az elérhető vakcinát, az „elmegy a sor végére”. Azt viszont nem részletezte, hogy ez a sor mit jelent – az ember saját oltási csoportját (például az alapbetegségekkel rendelkező 18-59 évesek csoportját), vagy esetleg az összes vakcinára váró embert. Ráadásul a második tagmondattal Orbán ezt azzal árnyalta, hogy amikor rendelkezésre áll az a vakcina, amit a páciens szeretne, értesíteni fogják. Itt már nincs szó arról, hogy a sor végére kerülés miatt tovább kellene várakoznia.

szeretlekmagyarország.hu

indexkép: MTI


Hirdetés 

%d bloggers like this: