Hirdetés 

Júliusban az AWS zenekar a közösségi oldalán közölte, hogy minden koncertet lemondanak frontemberük, Siklósi Örs betegsége miatt. 

Akkor ezt közölte a zenekar:

“Kedves Barátaink! Az utóbbi napokban kiderült, hogy naivak voltunk, amikor azt gondoltuk, hogy ez az év már nem tartogathat semmi rossz hírt. Sajnos Örs lebetegedett, és a felépülése elég hosszú időt fog igénybe venni, ezért most egy kicsit elvonul, hogy a zenekart körülvevő pörgésből kilépve a gyógyulásra koncentrálhasson.”


Siklósi Örs 29 évet élt (Fotó: Facebook / AWS)

Mint kiderült, a zenész – énekesnél leukémiát diagnosztizáltak. Percekkel ezelőtt az AWS hivatalos oldalán közölte, Örs 29 évesen elhunyt.

A tagok ezt írták:

Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk. (…) Búcsúzunk tőled, barátunk, szerelmünk, testvérünk, fiunk, példaképünk, Örs, Te Csoda!

Siklósi Örs 2006 nyarán alapította barátaival az AWS nevű modern metal zenekart. Első albumuk két dal kivételével még angol nyelven született, a következő lemezeiknél viszont már magyar nyelvre váltottak. A banda akkor tett szert országos ismertségre, amikor 2018-ban a Viszlát nyár című szerzeményükkel megnyerték A Dal című dalversenyt, így ők képviselhették Magyarországot a Lisszabonban rendezett Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a 21. helyen végeztek.

A formáció alapítása óta megjárta szinte az összes hazai klubot és fesztivált – játszottak a Szigeten, az EFOTT-on, Rockmaratonon, a RockParton, Pannónia Fesztiválon, a FEZEN-en, és a Campus Fesztiválon is, de külföldön is koncerteztek Romániában, Szlovéniában, Ausztriában, Németországban és az Egyesült Királyságban is.

Nemcsak a rajongók köreiben, hanem a szakmában is óriási elismerés övezte a csapatot, amihez sokat hozzátett Siklósi Örs személyisége.

Nyugodjon békében.

indexkép: Facebook


Hirdetés