Hirdetés 

Az OTP Bank Liga 20. fordulójának zárómérkőzése a tavasz szuperrangadója lesz. A Ferencváros a MOL Fehérvár együttesét fogadja 18:30 órától zárt kapuk mögött a Groupama Arénában.

A bajnoki címvédő Ferencváros 13 pontos előnnyel kezdi a mai mérkőzést, így amennyiben győz a székesfehérvári csapat ellen, abban az esetben döntő lépést tehet a 32. bajnoki cím felé. A hátralevő 13 fordulóban már csak 39 pontot gyűjthetnek a csapatok és ebből zöld-fehér győzelem esetén már 16 pont a Ferencváros zsebében lehetne előnyként. Kijelenthető, hogy a mai mérkőzés akár el is döntheti a bajnokságot?


A Ferencváros akár 16 pontosra is növelheti előnyét (Fotó: NSO)
DIBUSZ DÉNES: SZERTEFOSZLATNI A FEHÉRVÁR ÁLMAIT
Dibusz Dénes kemény csatát és győzelmet vár a csapatától (Fotó: MTI)

A Ferencváros kapusa jó formában van, a 2020/2021-es szazonban eddig összesen 10 alkalommal sikerült megzörgetni a hálóját. A kérdésre, miszerint eldől -e a bajnokság győzelem esetén, a Ferencváros hálóőre így reagált: -Inkább fogalmazzunk úgy, nagy lépést tennénk efelé. Azt még véletlenül sem lehetne kijelenteni, hogy eldőlt a bajnokság, hiszen tizenhárom mérkőzés lesz még utána, ezeken harminckilenc pontot lehet szerezni, ami jóval több mint tizenhat pont. Még véletlenül sem szabad hátradőlni, mi ezért aztán nem is számolgatunk. – mondta a kiváló kapus, aki szerint a csapatnál a döntetlen nem is jöhet számításba.

Mi nem gondolunk a döntetlenre. Biztos vagyok benne, a fehérváriak is úgy készülnek, hogy mindenképpen nyernek a Groupama Arénában, hiszen így életben tarthatnák a bajnoki címről szőtt álmaikat. Mi viszont szeretnénk szertefoszlatni! Mind a két csapat győzelemre játszik, nem hinném, hogy unalomba fullad a találkozó. Ne feledjük, idén még nem nyertünk idehaza, így az első hazai győzelmünkre is hajtunk.

AISSA LAIDOUNI: BAJNOKSÁGOT ÉS MAGYAR KUPÁT SZERETNÉK NYERNI!


Hirdetés 

Laidouni kettő aranyérmet szeretne a szezon végére (Fotó: NSO)

Főszereplő lehet a szuperrangadón Aissa Laidouni, aki a Zalaegerszeg ellen már betlált, ezzel megszerezte első nb1-es gólját. A Fehérvár ellen szívesen megszerezné a másodikat is.

– Jó lenne már vasárnap a kapuba találni, de védekező középpályásként nem ez az elsődleges feladatom. Nekem más az erősségem: a pályán bármikor lehet rám számítani, nem ismerek elveszett labdát, a végsőkig küzdök. A felkészülés idején az Észtország elleni mérkőzésen a kapuba találtam, remélem, hamarosan a bajnokságban is jön az újabb gól. Nincs olyan játékos, akinek ne tenne jót, ha betalál. – mondta Laidouni, aki Dibuszhoz hasonlóan kemény csatára számít és csakis a győzelmet tartja elfogadható eredménynek.

Izgalmas meccsre van kilátás, mégiscsak az első és a második helyezett találkozik. Az őszi találkozó is kemény volt, hiába szereztük meg a vezetést, az ellenfél egyenlített. A Fehérvár jó csapat, eddig mindössze egymérkőzésnyi tapasztalatom van ellene, de az erőviszonyokkal tisztában vagyok. A bajnokságot és a Magyar Kupát is szeretnénk megnyerni, minden vágyam, hogy a nyáron két aranyéremmel térhessek haza Franciaországba. A Fehérvár elleni ütközet ebből a szempontból is fontos lesz.

-mondta a Ferencváros védekező középpályása.

31 MILLIÓ EURÓ TALÁLKOZIK 18 MILLIÓVAL – A KÜLÖNBSÉGEK SZÁMOKBAN

Az első és legfontosabb különbség a két csapat között az a 13 bajnoki pont, amivel a Ferencváros többet gyűjtött össze a Fehérvárnál úgy, hogy ősszel a zöld-fehérek a Bajnokok Ligája selejtezőiben és csoportkörében 11 nemzetközi mérkőzéssel többet játszottak hazai ellenfeleiknél. A Fradi vereséggel kezdte a tavaszi szezont a DVTK elleni második fordulóból elhalasztott hazai mérkőzésen szenvedett 1-0 arányú vereséget (ezzel elveszítette a közel 4 éves hazai veretlenségi szériáját a csapat), majd a Puskás akadémia ellen játszottak halvány színvonalú mérkőzésen 1-1-es döntetlent. Ezt követte a Budafok elleni magabiztos győzelem, majd a Kisvárda elleni döntetlen és a hétközi derbyn a 4-0 arányú magabiztos győzelem. A Ferencváros a megszerezhető 15 pontból 8-at begyűjtött, de igazán bizakodásra okot leginkább az Újpest elleni játék adhat.

A Fradi derbyn mutatott játéka az őszi zöld sasokra emlékeztetett (Fotó: NSO)

A Fehérvár mindössze 7 pontot gyűjtött össze úgy, hogy a legutóbbi 3 mérkőzésből mindössze egyet sikerült döntetlenre hozni, épp legutóbb a Mezőkövesd ellen. Előtte a Budapest Honvéd és a Kisvárda is legyőzte a piros-kékeket. A két csapat Európa térképén is távol van egymástól, a Ferencváros a hivatalos UEFA európai ranglista 113. helyén szerepel, míg a Fehérvár a 120. helyet foglalja el. A világranglistán a két csapat között még nagyobb a szakadék. 

A két keret értéke is különbségeket mutat, a Ferencváros kerete jelenleg 31 millió euró összértékű, míg a MOL Fehérvár mindössze 18 millió eurót ér.

REBROV: A HELYZETKIHASZNÁLÁS DÖNTŐ LESZ
Rebrov szerint a helyzetkihasználás dönthet a mérkőzésen (Fotó: MTU)

A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov nagy csatára, kevés gólra számít.

-A MOL Fehérvár erős csapat, jó játékosaik vannak minden poszton, biztosan extra motivációval lépnek majd pályára ellenünk. Nekünk elsősorban magunkra kell koncentrálnunk, hiszen tudjuk, hogy minden találkozó egyformán fontos, ha el akarjuk érni a céljainkat, a bajnoki címet és az újabb európai kupaszereplést. A fehérváriakkal mindig szoros mérkőzéseket vívtunk, kevés gól jellemzi a közös találkozóinkat. Nem hiszem, hogy sok helyzet lesz, ezért figyelnünk kell majd a helyzetkihasználásra, tiszta fejjel, jó döntéseket kell hoznunk. – mondta Rebrov.

Vasárnap este kiderül, hogy 10, 13, vagy 16 pont lesz a különbség a 21. forduló előtt. Az azonban kijelenthető: amennyiben a Ferencváros megnyeri a Fehérvár elleni szuperrangadót, abban az esetben nagy lépést tesz a 32. bajnoki címe felé.

A forduló további mérkőzései:

DVTK – Kisvárda Master Good 2-0

Mezőkövesd Zsóry – Budapest Honvéd 2-1

MTK – Újpest 1-3

Paksi FC – Budafoki MTE (ma 14:30)

ZTE – Puskás Akadémia (ma 16:15)

FTC – MOL Fehérvár FC (ma 18:30 m4Sport+)

 

A tabella állása:

(Fotó: NSO)

indexkép: Promotions.hu


Hirdetés