Hirdetés 

A Mezőkövesd és a Ferencváros vasárnapi rangadóján az OTP Bank Liga két legjobb formában lévő csapata találkozik egymással a 21. fordulóban.

A címvédő és éllovas zöld-fehérek öt, míg a kék-sárgák hét kör óta veretlenek az NB I-ben. A tét a hatodik helyen álló matyóföldiek számára nagyobb, mivel jó sorozatuknak köszönhetően immár a dobogós helyezés sem elérhetetlen a számukra, mindössze öt ponttal vannak lemaradva a második Puskás Akadémiától és a harmadik MOL Fehérvártól. A fővárosiak ugyan a bajnoki címért küzdenek, de 16 pontos előnyük olyan megnyugtató, hogy egyáltalán nincsenek győzelmi kényszerben.
A mérkőzés érdekessége, hogy a hazaiak vezetőedzője, Pintér Attila először irányíthatja csapatát korábbi együttese ellen, amióta ismét kinevezték a Mezőkövesd vezetőedzőjének. A korábbi szövetségi kapitány 2004-ben bajnoki címre és kupagyőzelemre vezette a Ferencvárost.


A Mezőkövesd hetes veretlenségi szériával várja a címvédőt (Fotó: NSO)

A fordulóban két „kiesési rangadót” is rendeznek: a sereghajtó Diósgyőr az eddig öt ponttal többet gyűjtött Újpest vendége lesz a pénteki nyitómérkőzésen, míg az utolsó előtti Budafoki MTE az éppen előtte álló Budapest Honvédhoz látogat. A tét óriási, a két patinás fővárosi gárda siker esetén eltávolodhat a veszélyzónától, míg vendéggyőzelmekkel három ponton belülre kerülne a négy klub, a budafokiak pedig meg is előznék a kispestieket.

Az ezüstéremért csatázó két Fejér-megyei klub közül a Puskás Akadémia a hozzá hasonlóan négy forduló óta veretlen negyedik Paksot fogadja, míg a sorozatban négy bajnoki találkozón nyeretlen MOL Fehérvár az ötödik MTK Budapestet látja vendégül. A helyzet ugyanaz, mint a tabella alján, a hazai győzelmek a csapatok eltávolodását jelentenék, de vendégsikerekkel kiélezetté válna a harc az érmekért.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
péntek:

Újpest FC-Diósgyőri VTK 20.00

szombat:
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 14.45
Kisvárda Master Good-ZTE FC 17.00
Budapest Honvéd-Budafoki MTE 19.30

vasárnap:
Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 14.30
MOL Fehérvár FC-MTK Budapest 17.00

(Fotó:Nemzeti Sport)

nb1.hu

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading