Hirdetés 

A független országgyűlési képviselő arra kéri a magyar kormányt, hogy legyenek bátrak és vállalják fel a felelősséget a saját hibáikért.

Szél Bernadett – mint arról Facebook-oldalán beszámolt – azt olvasta, hogy „Kósa Lajos szerint »az oltásoknál érezhető a baloldali kútmérgezés«, az emberek ugyanis a nyugati vakcinákat jobban elfogadják, holott »a magyar szakemberek véleménye a perdöntő«”.

A független országgyűlési képviselő szerint azonban a kormány nem is olyan rég „egyértelművé tette”, hogy „számára nem a szakemberek véleménye a perdöntő, hanem amire mondja a külügyminiszter, hogy jöhet, az jó lesz nekünk”.

„Nem emlékszik Kósa úr, hogy január végén a kormány módosította a vakcinák engedélyezésének eddigi szabályait a kínai oltóanyag kedvéért? Mi emlékszünk. Önök a kínai Sinopharm-vakcina miatt átírták a jogszabályokat, a magyar szakemberek véleménye pedig elveszett valahol a külügyminisztérium meg a Vár között. Innentől kezdve ne az a kormány vádolja a vakcinák iránti bizalom aláásásával az ellenzéket, amelyik politikai alapon ír felül szakmai szabályokat” – nehezményezi Szél Bernadett bejegyzésében, melyben részletezi is a szóban forgó rendelet tartalmát.


Ezen kívül felhívja a figyelmet arra is, hogy a Magyar Orvosi Kamara többször kiemelte: „csak akkor tudnak felelősen ajánlani egy vakcinát, ha azt az OGYÉI a gyógyszerbiztonsági szabályokat transzparensen követve, az Európai Gyógyszerügynökség szabályainak megfelelő bevizsgálás után engedélyezi”; illetve, hogy »kulcskérdés a korrekt tájékoztatással megalapozott bizalom az oltóanyagokban«”.

„Ez az, ami Önöknél hiányzik: az átláthatóság, a korrekt tájékoztatás, a vakcina-engedélyezés szakmai és nem politikai kérdésként kezelése. Úgyhogy nagyon kérem (…) az egész kormányt, hogy legyenek bátrak és vállalják fel a felelősséget a saját hibáikért — azért, hogy a »fürkészek és portyázók« lenyomták a biztonságot szavatoló magyar szakembereket” – zárja bejegyzését Szél Bernadett.

atv.hu

indexkép:MTI


Hirdetés