Hirdetés 

Hajléktalanok és drogosok dúlják a 2000 márciusában meggyilkolt Soproni Ági házát. Az egykori luxusingatlan a jelenlegi állapotában is közel 200 millió forintot ér, pedig a vakolat szinte mindenhol leomlott, a tető pedig leégett, így a csapadék folyamatosan pusztítja a falakat. A családot nem érdekli az épület sorsa.

Soproni Ági egykor ünnepelt színésznő volt, és a diplomata férjével is jómódban éltek. A főváros egyik legelegánsabb környékén, a II. kerületben laktak együt egy medencés, több fürdőszobával ellátott luxusvillában. A házasságuk zátonyra futott, a közös gyermekük, András pedig évekig az apjával élt külföldön, továbbra is jómódban.

 

 

Miután visszaköltözött, azzal szembesült, hogy édesanyjának anyagi gondjai vannak, és nem tudja neki biztosítani azt a gondtalan életet, amihez hozzászokott. Minden bizonnyal ez vezettet oda, hogy a család által csak Pepónak becézett fiú rábírta a pizzafutárként dolgozó barátját, hogy likvidálja az anyját.

ENNEK MÁR 20 ÉVE.

A tapasztalt nyomozókat is elborzasztó gyilkosságot 2000. március 9-én követték el. L. Zsolt egy kábellel megölte az alvó színésznőt, majd a holttestet a fürdőkádba hurcolta feldarabolni. A maradványokat zsákokba tették, majd elásták a solymári erdőben.


Szörnyűségek helyszíne volt a fürdőszoba (Fotó: Végh István)

A horrorház már hosszú évek óta lakhatatlan. A tető leégett, így az eső és a hó is folyamatosan károsítja az amúgy is romos épületet. A vakolat már minden szobában lemállott, a vécécsészéket és mosdókat vandálok törték ripityára. Az ablaküvegeket kivették vagy kitörték, az ajtókat pedig szinte minden mozdíthatóval együtt elvitték. Csupán néhány tárgy maradt a házban, melyek feltételezhetően a színésznőé voltak: egy Latinovits-bakelitlemez, egy törött karosszék, egy lyukas teniszlabda, egy üres öblítős flakon, illetve egy, az alagsorban felépített medencébe hajított kanapé.

(Fotó: Végh István)

A Borsnak egy neve elhallgatását kérő ingatlanszakértő kinyilvánította: a II. kerületi Fürdő utcában egy üres telek is legalább 150-200 millió forintot ér, így borítékolható, hogy Soproni Ági egykori otthonát is szép summáért lehetne eladni. Kérdés azonban, hogy ki a jelenlegi tulajdonos. A színésznő fiát méltatlanság címén kizárták az örökségből, a szülei pedig már mindketten meghaltak.


Hirdetés 

András a vádlottak padján (Fotó: Bors)

Solymos Tamás zenész, Soproni Ági unokatestvére a kérdésünkre elmondta: túl fájók a rokonság emlékei.

Közülünk senki nem foglalkozik azzal a házzal. Az is lehet, hogy eladták, de igazság szerint minket nem érdekel.

– magyarázta a művész.

Bors

indexkép: YouTube / Újranyitott akták


Hirdetés