Hirdetés 

Az énekesnő nem kertelt! Kimondta, hogy szerinte az ilyen alakoknak életük végéig börtönben kéne maradniuk!

A köztudottan nagy állatbarát Suzy az elsők között válaszolta meg az Állatvédelmi Konzultáció 13 kérdését.

Nem véletlenül!

Az énekesnő ugyanis bízik benne, hogy hamarosan a törvény teljes szigorával sújtanak majd le az állatkínzókra


„Nem szeretnék finomkodni, aki ilyet tesz, az nem ember. Azt szeretném, ha az állatkínzók életük végéig a börtönben rohadnának meg! Számomra már az is szörnyű látvány, ha egy kutyát láncra verve tartanak, nem értem, nincs az ilyen gazdáknak szívük? Bár minden sanyarú sorsú kutyuson segíthetnék! De mivel sajnos erre nincs lehetőségem, magától értetődő volt, hogy azonnal kitöltöm az Állatvédelmi Konzultáció kérdőívét. Mindenkit erre buzdítok” – mondta a Ripostnak az énekesnő.

Suzy nemrég még két tündéri kutyus tulajdonosa volt, ám nemrég fájdalmas veszteség érte. Pici névre hallgató tacskója ugyanis 14 évesen örökre lehunyta a szemét, így az énekesnőnek egy házi kedvence maradt, az 5 éves Benjike, ami valóságos családtagnak számít az énekesnő számára.

Íme az Állatvédelmi konzultáció 13 kérdése:

 1. Egyetért-e azzal, hogy az állatmenhelyek és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek működését továbbra is rendszeres pályázati forrással segítse Magyarország Kormánya?
 2. Egyetért-e azzal, hogy a felelős állattartásra való nevelést már kisgyermekkorban indokolt elkezdeni?
 3. Egyetért-e azzal, hogy a hatóságok minden rendelkezésre álló eszközzel, szigorúan lépjenek fel a nem megfelelő állattartás ellen?
 4. Egyetért-e azzal, hogy egy országos ivartalanítási programnak kiemelt szerepe lehet a kóbor kutyák számának csökkentésében?
 5. Egyetért-e azzal, hogy a kóbor kutyák befogásának jogi alapját meg kell reformálni?
 6. Egyetért-e azzal, hogy az állatok sérelmére elkövetett cselekmények miatt indított eljárásban a bántalmazott állatok sorsa mielőbb rendeződjön?
 7. Egyetért-e azzal, hogy a „három csapásként” ismert büntetőjogi szabályozás mintájára szigorúbban kell büntetni azt, aki többször is állatkínzást követ el?
 8. Egyetért-e azzal, hogy a tiltott állatviadalon való részvétel büntetést vonjon maga után?
 9. Egyetért-e azzal, hogy szükséges a bántalmazást elszenvedő haszonállatok (pl.: ló, szarvasmarha) részére ideiglenes haszonállattartó telep létrehozása?
 10. Egyetért-e azzal, hogy az Országos Állatvédelmi és Állatjóléti Tanács működését a társadalom számára ismertebbé kell tenni, feladatkörét felülvizsgálni, a szükséges mértékben bővíteni kell?
 11. Egyetért-e azzal, hogy a pirotechnikai eszközök használatának engedélyezését szükséges megreformálni annak érdekében, hogy az ember környezetében élő állatok nyugalmát ne zavarják, és a környezetet kevésbé szennyezzék?
 12. Szükségesnek látja-e a Nemzeti Állatvédelmi Program megújítását és egyidejűleg egy hosszú távú állatvédelmi tervezet kidolgozását?
 13. Szükségesnek tartja-e, hogy hazánkban a cirkuszi vadállatok szerepeltetése betiltásra kerüljön?

Ide kattintva te is választ adhatsz a kérdésekre…

Ripost

indexkép: Facebook / Királyvári Zsuzsanna


Hirdetés