Hirdetés 

Tilinger Attila televíziós és zenei producer az imént posztolta a Facebook oldalára, hogy nevével csalók élnek vissza, azok akár milliós nyereményeket is ajánlanak a nevében. 

A Facebook profil annak tömeges jelentése után eltűnt, azonban a weboldal még mindig létezik, amelyen „csak regisztrálni” kell és máris garantáltan nyer a gyanútlan látogató.

A posztban ezt írta:

Kedves Ismerőseim! Tömegesen kapom a leveleket, hogy ez a profil bejelöl titeket és nyereményt ajánl. Nyilván nem én vagyok és nincs is nyereményjáték, amihez közöm van jelenleg. Kérlek benneteket, jelentsétek a csaló oldalt. Köszönöm! Attila

A tilingeratt2000.atwebpages.com oldal azonban jelenleg is él, azon bizonyos időkorláton belüli ragisztrációt kér, amely után garantált nyereményt kap a delikvens.


A csalók weboldalt készítettek, amelyen időkorláton belüli regisztrációhoz kötik a „nyereményt”.

A Reflektor elérte az énekes – producert, aki röviden reagált a történtekre. – Ahogy a Facebookon is jeleztem, nincs nyereményjáték, amihez az arcom adnám, nyilván a profil neve (Tilingerata – szerk.) is sejttette, hogy nem rólam van szó. Bízom benne, hogy ezeknek a csaló oldalaknak nem dőlnek be a gyanútlan netezők és nem hiszik el, hogy egy kattintással milliókat lehet nyerni. Szerencsére pillanatok alatt kiderült a dolog, sokan írtak nekem és miután kitettem a posztot, a rengeteg jelentésnek köszönhetően a profilt el is távolította már a Facebook. Az oldal él ugyan, de remélem senki nem hiszi el ennek tartalmát. – mondta Attila.

KOMMENTEKKEL CSÁBÍTJÁK A GYANÚTLAN EMBEREKET

A weboldalon egyszerű út vezet a regisztrációhoz, aki azonban hezitálna, azt a lapon látható kommentek is megpróbálják meggyőzni. A hozzászólások szerint mindenki nyert, a legtöbben még fotót is kapcsoltak a megjegyzéshez, hogy bizonyítsák a nyereményüket.

Azt hittem, hogy ez egy átverés, kiderül, hogy ez nagyon is valóságos, és nem számítottam rá, hogy regisztráció után az ajándékot közvetlenül a számlámra küldték, köszönöm és isten áldja meg…

-írta az egyik kommentelő, míg a legtöbben egy rövid köszönettel nyugtázták „nyereményüket”, mint:

köszönöm emberségedet

Természetesen ezek sem valósak.

A csalók kommentekkel is megpróbálják meggyőzni a gyanútlan embereket.

indexkép: Getty Images

/p>

Discover more from Reflektoronline

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading