Hirdetés 

Luckyt nem nagyon izgatta, hogy éppen egy fegyveres betörés történik mellette.

A történelem során a háziasított kutyák egyik fő feladata a gazdáik védelme és a nem kívánt emberek vagy állatok távol tartása volt. A ma élő négylábúak már ösztönösen cselekszenek baj esetén, nem véletlenül tartják sokan őket házőrzési céllal.

A legjobb őrzőkutyák odaadóak, bátrak, és tudják, mikor kell harcolni egy betolakodóval – de ez nem jelenti azt, hogy gonoszak lennének a mindennapi életben. Ezalól persze vannak kivételek, ahogy ezt egy nemrég történt eset is remekül bizonyítja.

NEM IGAZÁN FOGLALKOZOTT A BETÖRŐVEL

A Thaiföldön található Csiangmaj város egyik ékszerüzletének tulajdonosa, Worawut Lomwanawong Lucky névre hallgató kutyáját gyakran elvitte magával a munkába is, hogy a kamerák mellett ő is őrizze a bolt biztonságát. Mivel korábban semmi gond nem történt, így a huskynak sem igazán volt feladata, legtöbbször csak szunyókált napközben.

Ám az egyik nap nem várt esemény történt: a boltba egy fegyveres rabló tért be, aki megfenyegette a tulajdonost, hogy azonnal pakolja ki a kasszát, és adja át a pénzt. Worawut ennek eleget tett, majd a támadó a zsákmánnyal együtt gyorsan távozott. A biztonsági kamera felvételein jól látszik, hogy az akció közben az őrző-védő szerepre választott kutya meg sem mozdul, alszik tovább békésen, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.

Az internetezők imádják az esetről készült felvételt, ami szerencsére közel sem olyan rémisztő, mint ahogy elsőre tűnik. A tulajdonos a rendőrség kérésére csinált egy biztonsági tesztet egy esettanulmányhoz, amivel a kamerák és egyéb fontos berendezések hatékonyságát próbálták ki. Sem a rabló, sem a fegyvere, sem a neki átnyújtott pénz nem volt valódi.

LEHET, HOGY ÉLES HELYZETBEN MÁSKÉNT REAGÁLT VOLNA

A videó láttán sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon egy valódi rablás esetén is így cselekedett volna Lucky, vagy előbújt volna a házőrzőénje? A gazdája szerint egy tényleges helyzetben a kutya biztosan máshogy reagált volna, hiszen véleménye szerint megértik az emberi nyelvet, valamint azt is megérzik, ha gazdájukat valós veszély fenyegeti, és félnek. A férfi azt is elmondta, hogy a husky a látott jelenettel ellentétben többnyire aktív és nagyon engedelmes, és ha gazdája valami zajt csap, akkor egyből felfigyel rá.


husky-videó1

Fotó: LovelyFakeDog / Facebook

Worawut szerint azért sem érdekelte a kutyát különösebben a rablás, mert egy helyi rendőr vállalta a rabló szerepét, akinek megjelenését és szagát valószínűleg már felismerte Lucky, mivel mindennap járőröznek a környéken. A róla készült videót már több mint egymillióan látták, és mindenki imádja, hogy a szőrmók inkább az alvást választotta a rablás megakadályozása helyett.

femina

indexkép: Facebook / LovelyFakeDog


Hirdetés