Hirdetés 

A ValóVilág 10 powered by Big Brother szombati fináléjában Vivi a szavazatok valamivel több, mint 51 százalékával nyerte meg a játékot és ezzel a 36 milliós fődíjat. 

A műsor folyamán látott történések, konfliktusok és szituációk, valamint a párbajok és azok végkimenetelei alapján kijelenthetjük, hogy nem egy szokványos évedot láthattunk novembertől minden este az RTL II-n.

Az első 9 szériával ellentétben most a játék elejétől érezhető volt a nézői szimpátia egyes játékosok felé. Mercédesz az első “szimpátiaszavazáson” 1,14%-ot kapott a nézőktől, így távozott a műsorból. Az ezután kialakuló “hetes csapat” pedig végig vitte a játékot, annak tagjai simán és elsöprő fölénnyel nyerték meg a párbajokat.

BÁLINT MÁR AZ ELEJÉN GYŐZTES VOLT?

Először az újonc, ám komoly kamera rutinnal és színész múlttal műsorba érkező ÉNB Bálint nyert Digó ellen (68,7%), majd a második párbajt Gábor ellen (77,08%). A szőke cukiság, Merci Amandával vívott sima csatát és ment vissza a villába 81,49%-kal. Az év utolsóelőtti napján Gina Bálintot vitte párbajra, a tökös csaj ellen azonban Bálint 68,19 %-ot kapott, így 4 párbajból 3 már az egykori ÉNB színész kezében volt. Ekkor sejthető volt az, ami majdnem forgatókönyvszerűen kellett, hogy történjen, Bálint abszolút befutónak érezhette magát, párbajra senki nem hívta, vagy nem merte hívni.


Bálint a Facebook és Instagram követők kommentjei alapján abszolút győztesnek tűnt a játék 5. hetében
A “HETES CSAPAT” VÉGIG KASZÁLTA A TÖBBIEKET

A “hetes csapat” tovább nyírta a többieket, Moh 84,54 %-kal hagyta kint Renátót, majd Vivi 64,87 %-kal Frut. Miután ez a klikk kinyírta a csapattársakat, szépen egymás között kezdték el keresni az ellenfeleket, és szépen lassan, ahogy az előre megjósolható volt, Virág és  Dani következett – feltételezhetően ők is az egymás iránt érzett szerelmükbe és a saját családi szappanperájukba buktak bele.

A ValóVilágok történetében sosem volt még olyan nyertes, akinek párkapcsolata volt a villában.

Merci és Moh pont ugyanezen ok miatt sejthető volt, hogy nem nyerhetik meg a versenyt. Bálint azonban abszolút stabil volt egészen addig a pillanatig, amíg az egyébként őszinte érzelmű és végig mindenkivel intelligensen és higgadtan kommunikáló Robit be nem találta azért, mert ő 8 millió forinttal is elégedett lenne, hiszen az az ő problémáit megoldaná. Ez a támadás elég volt ahhoz, hogy a nézők a megbántott és üldözött “vad” mellé álljanak és visszaküldjék a fináléba a fiút. A játékban mindvégig taktikus, a legtöbbször buta lányt jól eljátszó Vivien mindig ott volt, ahol a legtöbbet hozhatta ki magából. Bálint párbaján “szerelme” kihívója mellé állt, okosan átlátva, hogy valószínűleg viselkedésével az ÉNB színészfiú kevesebb eséllyel jöhet vissza a párbajról. “Csak úgy” elvette az utolsó pillanatban a villamesteri pozíciót, ami épp elég volt ahhoz, hogy a Moh és közte kialakuló döntetlen állásnál bátran magára tegye a zöld kendőt, ezzel kivívva azok szavazatát is, akik egyébként fordított esetben simán ellene szavaztak volna. Nem meglepő módon így az erős karakterű és őszinte Robi, a  butának tűnő Vivi (akit a játék felénél valószínűleg még Gina is kint hagyott volna egy párbajon), valamint a fináléba csusszanó Merci lett az a három játékos, akik közül kikerült a végső győztes.


Hirdetés 

Robi végig egyenes és őszinte játékkal játszott, Bálint kirohanása és napokig tartó ámokfutása Robi győzelmét eredményezte.
SOHA NEM NYERT OLYAN JÁTÉKOS, AKINEK VILLAKAPCSOLATA VOLT

A párkapcsolatok eddig sem működtek a villában, a nézőket és főleg a szavazatokat általában megosztotta a pár egyik, vagy másik tagjának viselkedése, ebből adódóan mindig egyéni játékos lett a végső győztes. A papírforma szerint így ha nem is nagy különbséggel, de Merci lett a bronzérmes. A fináléban pedig Robi esélyesebbnek tűnt, de Vivi, “szerelme” Bálint táborának szavazói valószínűleg hozzá tudták tenni azt a 2 % különbséget, ami az étteremtulajdonos család gyermekének zsebébe tette a 36 milliót. Robi így édesanyja hitelét nem tudja kifizetni, álma nem valósult meg, de Vivien megígérte még a végjáték előtt, ha nyer, akkor egy autót vesz Robinak. Ehhez a győztes tartani is fogja magát, ezt Vivi a finálé utáni BeleValóban mondta el Gáspár Győzőnek és Schumacher Vandának.

Vivi kiváló taktikusként mindig azon az oldalon állt, ahol kellett, akkor volt szerelmes, amikor arra szükség volt és a játékot is akkor akarta feladni, amikor épp esélye volt arra, hogy akár ki is eshet. Végül egyedül maradt a villában.
MI LETT VOLNA, HA ROBI ÉS BÁLINT NEM GYŐZI MEG VIVIT ÉS Ő FELADJA A JÁTÉKOT?

Összességében elmondhatjuk, hogy az eddigi 10 évad legkiszámíthatóbb szériájában ez egyik leggyengébb láncszem lett a győztes, aki ráadásul egyszer a játékot is fel akarta adni. Mi lett volna, ha akkor Robi és Bálint (a két nagy vesztes) nem győzi meg arról, hogy maradnia kell? Már sosem tudjuk meg, azonban az biztos, hogy Vivien taktikái remeknek bizonyultak, míg a két abszolút esélyes saját magától vette el a győzelem lehetőségét.

Várjuk a tizenegyedik, remélhetőleg izgalmasabb szériát.

Fotók: RTL Sajtóklub


Hirdetés