Hirdetés 

Oltás: újabb nagy számot dobott be a kormány

Jövő szerdáig további 400 ezer embert tudnak beoltani koronavírus ellen Magyarországon, ami Európában az első helyet biztosítja az országnak – közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Magyarország májusig 3,5 millió emberrel többet tud beoltani, mint azok az országok, amelyek csak az Európai Unió által szállított vakcinákra építik a védekezésüket. Kisebb zavarok egy ekkora logisztikai akciónál lehetnek, de összességében Magyarország már most is második az EU tagállamai között az oltási rangsorban, és az a cél, hogy az elsők legyünk – mondta.

A sajtóban megjelentekkel szemben az oltási program egy percre sem állt le. Nehéz nem tömegesnek tekinteni azt az oltássorozatot, amelyben 400 ezer ember fogja megkapni a vakcinát

– tette hozzá.

A háziorvosoknál, a kórházi oltópontokon a következő napokban is zajlik a regisztráltak oltása Sinopharm-, Moderna- és Pfizer-vakcinával. Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltást függesztették fel, de a jövő hét második felében ezt is megkapják az emberek – írja az MTI.

Gulyás a kínai vakcinát az egyik legjobb, a mutánsok ellen talán a legnagyobb védelmet nyújtó oltóanyagnak nevezte.  Egyértelmű volt, hogy nemcsak nyugaton, hanem keleten is készíthetők jó vakcinák. Ahhoz ragaszkodtak, hogy a vakcinákat a magyar hatóságok is vizsgálják, és csak olyanokat kaphassanak meg az emberek, amelyek ellenőrzöttek és biztonságosak.

Napi.hu

Indexkép: MTI


Hirdetés 

%d bloggers like this: