Hirdetés 

Van, aki minden nap imádja, és van, aki csak húsvétkor veszi elő, pedig számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amely sokat segíthet szervezetünknek az év minden napján. Ez nem más, mint a torma, amiről sokan talán nem is tudják, hogy mennyi előnyös hatása van, amelyek bizony jól jöhetnek az étrendünkben és a házi patikában is.

VITAMINOK, ÁSVÁNYI ANYAGOK

A torma nagy mennyiségben tartalmaz B- és C-vitamint (ez utóbbiból a citromnál is többet), valamint olyan hasznos ásványi anyagokat, mint a kálium, a kalcium, a vas és a foszfor. Naponta egy kis adag fogyasztása már bőven fedezi a szervezet vitaminszükségletét, és különösen a hosszú tél végén, a tavasz kezdetén nyújt nagy segítséget a kimerült szervezetnek, hiszen segít feltölteni annak tartalékait.


EMÉSZTÉS

A torma egyértelműen rendelkezik emésztést könnyítő hatással. Fogyasztása különösen a nehéz, zsíros ételek mellé javasolt, mivel segít a szervezetnek a nehezebb táplálékok feldolgozásában is.

Fogyókúra kiegészítőjeként is kiváló, mivel egészségesen tart, és fokozza az emésztést, ami nem csak a fogyást, de az emésztőrendszer tisztulását, méregtelenítését is eredményezi.
MÉREGTELENÍTÉS

A méregtelenítés egy manapság már sokak által rendszeresen végzett, a szervezet számára nagyon hasznos folyamat. A test ilyenkor megszabadul a felgyűlt, felesleges salakanyagoktól, így felfrissül és megkönnyebbül, egyben védettebb is lesz a támadó kórokozókkal szemben.

A torma kiváló eleme lehet a méregtelenítő kúránknak, érdemes minden nap fogyasztani belőle.

Nem kell túlzásba vinni, de egy kiskanálnyi reszelt torma már bőven hatásos lesz, szendvicseinket például bármikor feldobhatjuk vele.


Hirdetés