Hirdetés 

A Hertha BSC vasárnapi Leverkusen elleni 3-0-s győzelme után megint téma volt Dárdai Márton kiváló játéka. Azonban egy meggondolatlan riporter ismét felhozta az “edző fia” témát, ami után Dárdai Pál már nem tudta magát tovább türtőztetni, és alaposan leteremtette az újságírót. Ez a kérdés aligha fog többet elhangzani.

A 19 éves Dárdai Márton sorozatban ötödik alkalommal volt kedző vasárnap, és, ahogy a korábbi mérkőzéseken, úgy a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek egyikéért harcoló Leverkusen elleni győzelem alkalmával is a berlini csapat egyik legjobbja volt. A legnagyobb példányszámú német lap, a Bild egyenesen azt írta, hogy Dárdai Márton “nem azért, hanem annak dacára játszik, mert az édesapja a vezetőedző”.

Az általános dicséretek, illetve annak ellenére, hogy már számtalanszor előkerült a “van-e belőle előnye, hogy az edző fia” témát ezúttal a Sky Sport riportere hozta fel, Dárdai Pál pedig rettentően dühbe gurult, és alaposan leteremtette az újságírót, vélhetően végleg lezárva ezt a témát.


Miért kezdjük újra ezt a témát? Már százszor megkérdeztek erről a baromságról? Azért kellene Mártonra figyelni, mert jól játszik, nem azért, mert az edző fia. Százszor megválaszoltam ezt a kérdést, szépen, udvariasan. De most már jó lenne a teljesítménye alapján megítélni őt, és nem azon csámcsogni, hogy az edző fia. Százszor is elmondhatod, hogy ő az edző fia, de ennek semmi értelme. Provokálni akarsz? Miért kérdezel újra erről?– idézi a Magyar Nemzet Online a korábbi magyar szövetségi kapitány szavait.

Erre a riporter próbálta elmagyarázni, hogy a stúdióban Márton játékát elemezték, és érdekesnek tűnt a kérdés. – Ezt itt és most fejezzük be! – válaszolta Dárdai Pál. – Edző és játékos vagyunk, tudjuk ezt külön kezelni, nincs ebből probléma az öltözőben. Mit akarsz kezdeni ezzel?

Az MNO cikke azt is megemlíti, hogy a sorozatos jó teljesítmények nyomán a középső Dárdai fiú piaci értéke egyre magasabbra szökik, saját posztján és korosztályában Németországban csak három fiatalt tartanak nála értékesebbnek, viszont közülük csak egynek van Bundesliga-tapasztalata, a Schalkéban játszó Malick Thiawnak.

A cikk emlékeztet rá, hogy bátyjához, ifj. Dárdai Pálhoz hasonlóan Márton is tagja a német korosztályos válogatottaknak, és, ha továbbra is így teljesít, akkor hamarosan az U21-ben is számítanak rá, ahová a Palkó már nem jutott el.

Origo

indexkép: Promotions.hu


Hirdetés