Hirdetés 

Tombol a harmadik hullám hazánkban is, Somogy megyében is rekordokat döntöget a napi új fertőzöttek száma, ennek ellenére sokan még mindig nem veszik komolyan az intézkedéseket.

Az egyik kaposvári portál arról számolt be, hogy naponta 4-5 taxi visz utasokat az Arany János téri mentőállomásra, ahol a PCR-teszteket végzik. „A saját és többi utasunk egészségének védelmében is megtagadhatjuk azoknak a fuvaroknak a teljesítését, melyeknek a mentőállomás az úti célja!” – írták a kaposvári City Taxi Facebook-oldalán. Akiknek a háziorvosa kéri a teszteltetését, őket a mentők felhívják telefonon időpont egyeztetésre, és azt is megkérdezik, hogy megtudják-e oldani a mentőállomáshoz az utazást tömegközlekedési vagy egyéb közösségi közlekedési eszköz igénybevétele nélkül. Amennyiben nem tudják megoldani, a mentők házhoz mennek tesztelni – hívta fel a figyelmet a kaposvarmost.hu.


A City Taxi vezetője Lengyel Balázs az Indirektnek elmondta, többször előfordult olyan is a megyeszékhelyen, hogy az utasok kiszöktek a karanténból azért, hogy bevásároljanak. Mint mondta: sajnos nem mindenki tartja be a szabályokat, de a sofőrök odafigyelnek a higiénára, minden utas után fertőtlenítenek és maszkban dolgoznak. „Mi mindent megteszünk, de elvárjuk az utasainktól is, hogy felelősségteljesen viselkedjenek, és ne használjanak közösségi közlekedési eszközöket ilyen esetekben!” – tette hozzá a vezető.

Indirekt

/p>