Hirdetés 

Egyre nagyobb bajban a DVTK: a Zalaegerszeg nyerte a kiesési rangadót

A magyar bajnokság 27. fordulójában a Zalaegerszeg a kiesőhelyen lévő Diósgyőr csapatát fogadta hazai pályán.

A zalaiak az első félidőben egy gyönyörű szabadrúgásgóllal szerezték meg a vezetést, majd a második félidőben több helyzetet is kidolgoztak, és sikerült még egy gólt szerezniük, amivel meg is nyerték a Diósgyőr elleni meccset. A meccs végén láthatóan megsérült a ZTE kapusa, a fejét fogta, szédelgett, és amikor véget ért a meccs, szinte összeesett.

A Zalaegerszeg a legutóbbi öt meccséből csak egyet tudott megnyerni, és közben három vereséget is szenvedett. A Disógyőr szintén csak egy meccset nyert meg a legutóbbi öt összecsapásán. Mindkét csapat a kiesés elől menekül az idei bajnokságban, így izgalmas meccsre lehetett számítani.

Hatalmas iramban kezdtek a csapatok, de egyik csapat sem tudott gólt rúgni az első negyedórában. A 16. percben megszerezte a vezetést a hazai pályán játszó Zalaegerszeg: Könyves ellen szabálytalankodtak a tizenhatos előtt,és a megítélt szabadrúgást Szánthó Regő gyönyörűen rúgta be a diósgyőri kapujának bal felső sarkába.

A Zalaegerszeg az elmúlt három meccsén gólt sem tudott rúgni, de most majdnem megszerezte a második találatot is, de Könyves lövését a gólvonal előtt rúgták ki a diósgyőri védők a a 24. percben. A félidő középére magára talált a Diósgyőr, és hazaiak eladott labdái után többször eljutott a hazaiak kapujáig, de gólt nem sikerült szereznie.

A zalaiak részéről a 36. percben Könyves fejelt nagy erővel a vendégek kapuja fel, de a diósgyőriek kapusa magabiztosan védte a csatár próbálkozását. Az első félidő egygólos hazai vezetéssel zárult.

A második félidő elején nagy helyzetet hagyott ki a Zalaegerszeg: Könyves lőtt kapura éles szögből az 50. percben, ahelyett hogy a középen üresen álló Futácshoz passzolt volna. Az 58. percben egy zalaegerszegi szöglet után ellentámadást vezethetett a Diósgyőr, de Grgic nem passzolta le a labdát a jobb helyzetben lévő társaknak, inkább egyedül vállalkozott lövésre, de azt a zalai védők blokkolták.

A 74. percben a zalaegerszegi Koszta lőhetett 12 méterről, de óriási helyzetben a kapu fölé rúgta a labdát. A 87. percben végleg eldöntötte a meccset a Zalaegerszeg: egy szögletet követően Favorov talált kapásból a vendégek kapujába. A mérkőzés végén a ZTE kapusa megsérült, fogta a fejét, szédelgett, majd ahogy véget ért a meccs, egyszerűen lefeküdt a földre. Ha megtudunk valamit arról, hogy van, megírjuk.

A Zalaegerszeg nagyon fontos győzelmet aratott a Diósgyőr ellen.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Zalaegerszeg – Diósgyőr 2-0 (1-0)

Korábban játszották:
Paks – MTK 3-1 (2-0)


Origo

indexkép: ZAOL


Hirdetés 

%d bloggers like this: