Hirdetés 

A MOL Fehérvár már nem ellenfele a Fradinak: jövő héten címet védhetnek a zöld – fehérek

Szerhij Rebrov tanítványai könnyedén nyerték meg vasárnapi meccsüket.

A szünetben még döntetlenre álltak a felek, a vezetést Uzuni büntetőből szerzett góljával szerezték meg a zöld-fehérek az 55. percben.


Bese nem tudta hárítani Uzuni büntetőjét (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)
A Budafok az 57. perctől emberhátrányban játszotta le a mérkőzést, mivel Huszti András három perc alatt begyűjtött két sárga lapot, így villant a piros.  A vendégek gyorsan realizálták előnyüket, mivel Boli a 61. percben kétgólosra növelte a Fradi vezetését. Sigér 88. percben szerzett találatával lett meg a harmadik gól. Végül Kharaishvili a 90. percben állította be a 0-4-es végeredményt.  Mindez azt is jelenti, hogy a Ferencváros 64 ponttal őrzi vezető helyét a bajnokságban. A Budafok pedig továbbra is a 11., kieső helyen áll a maga 26 pontjával. A Mol Fehérvár FC már kiszállt a bajnoki versenyből, a Puskás Akadémia ellen pedig jövő héten akár már be is biztosíthatja a Fradi a 32. bajnoki címét.
(Fotó: M4Sport)
Sigér Dávid a mérkőzés után így értékelte saját szépségdíjas gólját és csapata sikerét:
„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy begyakorolt figura végén szereztem a gólomat – mondta Sigér Dávid az M4Sport kamerái előtt. – Régen szereztem gólt a bajnokságban, mióta megszületett a kisfiam, ez volt az első találatom, így ezt neki ajánlanám, és az egész családomnak. Száraz volt a pálya, nem a legjobb volt ahhoz, hogy gyorsan tudjunk játszani rajta. De nulla nullánál sem kapkodtunk, a Budafok jól megszervezte a védekezését, volt is lehetősége, de mi értük el az első gólt, és újabb lépést tettünk a bajnoki cím megszerzése felé.”
A forduló korábbi eredményei:
  • Budapest Honvéd FC-Újpest FC 2-2
  • Paksi FC-MTK Budapest 3-1
  • ZTE FC-Diósgyőri VTK 2-0
  • Kisvárda – Fehérvár 0-0
A forduló utolsó meccse jelenleg is tart: a felcsúti Puskás Akadémia a Mezőkövesd gárdáját látja vendégül és vezet 1-0 arányban cikkünk írásakor.


Hirdetés 

indexkép: NSO


Hirdetés 

%d bloggers like this: