Hirdetés 

Orbán: ennyi beoltott kell az éttermek újranyitásához

A beoltottak száma napokon belül eléri a 3 milliót, május elején már a 4 milliós küszöböt is átléphetjük, június elejére pedig a 8 millió felnőtt korú magyar állampolgárból 7 milliót képesek lennénk beoltani a COVID-19 elen – ismertette Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.


Ha a koronavírus ellen beoltottak száma eléri a 4 milliót, akkor kinyithatnak a szállodák és az éttermek, valamint újraindulhatnak a közösségi események – mondta Orbán Viktor. Egyelőre azonban az iskolák újranyitása következik – szögezte le.

CSAK ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGIT TARTANAK

A miniszretelnök arról is beszélt, hogy április 19-étől nyithatnak az óvodák és az általános iskolák, a középiskolákban azonban csak az érettségi szünet után, május 10-én vezetik vissza a jelenléti oktatást. Az is eldőlt, hogy a koronavírus-járvány miatt idén is csak az írásbeli vizsgákat tartják meg, épp úgy, mint tavaly.

A VAKCINA A MEGOLDÁS

Kitért arra is, hogy Magyarországon már főként a brit koronavírus-variáns terjed, amely jóval agresszívabb, mint az egy évvel ezelőtt megismert vírus. Ez ellen a miniszterelnök véleménye szerint már nem segítenek érdemben a korlátozások, sikeres elpusztítására a vakcina jelenti az egyetlen megoldást. Úgy fogalmazott, sem az ő nemzedéke, sem az utána jövők nem találkoztak még ilyen, félháborús helyzettel. “Az embereknek a háborúból előbb-utóbb elegük lesz, mert senki nem akar ilyen körülmények között élni” – jegyezte meg.

A miniszterelnök véleménye szerint azonban még mindig kevesen – 4 millióan – regisztráltak az új típusú koronavírus elleni védőoltásra. Ennyi ember beoltásával nem tudjuk elérni a nyájimmunitást, épp ezért híres emberek közreműködésével új kampány indul az oltás népszerűsítése érdekében.

Házipatika

indexkép: MTI


Hirdetés 

%d bloggers like this: