Hirdetés 

Ma este bajnokavatás lehet a Groupama Arénában! – videóval

Amennyiben ma este a Groupama Arénában legyőzi a címvédő Ferencváros a tabella második helyezettjét, a Puskás Akadémiát, akkor a hátralévő 5 forduló eredményétől függetlenül bajnok lesz a zöld-fehér gárda.

Ez pedig történelmi rekord lenne – illetve lesz, hiszen jelen pillanatban matematikailag még nem, de gyakorlatilag bajnok a Fradi – ugyanis sorozatban harmadszor, összesen pedig 32. alkalommal hódítják el a bajnoki kupát a ferencvárosi zöld sasok. A két csapat fomáját tekintve szoros összecsapásra lehet számítani, hiszen a Ferencváros az elmúlt 5 mérkőzéséből hármat megnyert, kettőt pedig döntetlenre hozott, míg a felcsúti legénység négyet megnyert és egyet vesztett el, így a megszerezhető 15 pontból a Ferencváros 11, míg a Puskás Akadémia 12 pontot gyűjtött be. Az egymás elleni formatabella is árulkodó, miszerint a két csapat mindig fordulatos és izgalmas mérkőzéseket játszik egymással.


A Ferencváros tavaly a Mezőkövesd ellen biztosította be a bajnoki aranyérmet, ma pedig szintén hazai pályán a tavalyi bronzérmes ellen teheti ezt meg. Most ugyan nézők nélkül, zárt kapuk mögött zajlik majd a mérkőzés, de a Ferencváros játékosai tudják, hogy egy ország áll mögöttük és az ő esetükben minden mérkőzésen a három pont megszerzése a cél.

Szerhij Rebrov mérkőzés előtti sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a bajnoki címmel egyelőre nem foglalkozik, ellenben minden hátralévő mérkőzést meg kell nyernie a csapatnak.

Sosem könnyű a Puskás Akadémia ellen játszani, ezt megtapasztalhattuk legutóbb januárban is, amikor idegenben értünk el 1-1-es eredményt ellene. A csapat a téli szünet óta lejátszott 11 bajnokijából kilencet megnyert, szervezett futballt játszik, emellett gyors kontratámadásokra is képes, szóval szerintem teljesen megérdemelten áll a második helyen. Tiszteljük az ellenfelet, ugyanakkor ezúttal mi játszunk hazai pályán, magunkra, a saját játékunkra kell koncentrálnunk – mondta el a tréner. – A bajnoki címmel egyelőre nem foglalkozunk, a célunk továbbra is az, hogy valamennyi hátralévő mérkőzésünket megnyerjük.


Hirdetés 

A Ferencváros sorozatban harmadszor lehet bajnok (Fotó: NSO)

A Ferencváros öt évvel ezelőtt, a 2015–2016-os idényben a 28. fordulóban lett bajnok (még úgy is, hogy kikapott Debrecenben). Az volt az első idény, amelyet a jelenlegi rendszerben, tehát 12 csapattal, 33 forduló alatt bonyolítottak le, és azóta mindig a 28. forduló után dőlt el a bajnoki cím, most ismét a 28. fordulóban zárulhat le az aranyéremért folyó verseny. Az FTC 2016-ban 76 ponttal lett bajnok (19 pontos előnnyel a 2. Videoton előtt), azóta egyik bajnokcsapat sem gyűjtött ennél több pontot (2017, Bp. Honvéd: 65 pont; 2018, Videoton: 68; 2019, FTC: 74; 2020: FTC: 76). Igaz, a Ferencváros tavaly is 76 ponttal lett első, jelenleg pedig 64-gyel áll, tehát egy szombati győzelemmel fontos lépést tehetne a pontrekord felé is. Ugyanakkor az új pontrekordhoz (a jelenlegi bajnoki rendszerben) a hátralévő hat meccsén 13 pontot kellene még gyűjtenie, tehát a hatból minimum négyszer nyernie kellene.

Az FTC sorozatban harmadszor lehet bajnok. Triplázni legutóbb a DVSC tudott 2007-ben, viszont a Ferencváros legutóbb 1926 és 1928 között tudott egymás után három bajnoki címet nyerni.

indexkép: Reflektoronline


Hirdetés 

%d bloggers like this: