Hirdetés 

Sokakat érint: megtartanak néhány szóbeli érettségit

Orbán Viktor péntek reggel jelentette be, hogy idén ismét csak érettségi vizsgákra lehet számítani. A péntek este megjelent Magyar Közlönyből kiderült, van néhány tantárgy, amiből mégis lehet majd szóbelit tartani.

A diákoknak akkor kell szóban vizsgázniuk az iskolában, ha a tárgy középszinten csak szóbeli vizsgarésszel rendelkezik – ilyen például a bibliaismeret, a judaisztika, a népművészet és a hittan. Szóbeliznek azok a tanulók is, akik nyelvvizsgával egyenértékű vizsgát szeretnének tenni az emelt szintű szóbeli vizsgával. Azok, akik csak 12-25% között teljesítenek az írásbeli vizsgán, szintén számíthatnak szóbeli megmérettetésre. A testnevelésből érettségizőknek lehet még szóbeli vizsgájuk, illetve gyakorlati vizsgájuk, amelyen a vizsgabizottság maximum két tagja, illetve a tanár vehetnek részt. A vizuális kultúra tárgyból azonban a diákoknak nem kell gyakorlati vizsgával számolniuk, csak írásbeli érettségire.


Fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

A megjelent kormányrendelet ugyanakkor arról is tájékoztat, hogy ezen vizsgákat elektronikus úton kell megszervezni és kiértékelni. Az egészségvédelmi intézkedéseket természetesen mind az írásbelik, mind a szóbelik esetében be kell tartani. A szabályok betartása érdekében azt is kikötötték, hogy egyszerre maximum 10 diák lehet egy helyiségben. Az írásbeli érettségit a diákok csak május 31-én és július 1-jén nézhetik meg, de beszkennelve el is lehet küldeni nekik. Ezt követően az észrevételeiket június 2-án 16 óráig tudják elküldeni emailben – adta hírül a Blikk.

Indirekt


Hirdetés 

%d bloggers like this: