Hirdetés 

NB1: Bajnok a Ferencváros!

Előzetesen Botka Endre, a Ferencváros védője szerint, ha feljavul a teljesítményük és változik a hozzáállásuk, az Újpest ellen megszerezhetik a bajnoki címet.

Nos, feljavult. A Ferencváros ellentmondást nem tűrően, végig  mezőnyfölényben játszva legyőzte az örök riválist a 232. derbin.


A Ferencváros összeállítása (Fotó: Facebook/Ferencvárosi TC)

A Fradi összeállításában elsősorban a védelem lett felforgatva az előző mérkőzések kezdőcsapataihoz képest, a középpályán pedig Somalia helyett ezúttal Tokmac kapott helyet.

A 10. percben Civic elegáns bal oldali, ballábas beadása után Boli fejelt kapura hétről, Banai kivédte a labdát hatalmas bravúrral a bal alsó előtt, Uzuni közelről az üres kapuba tette a kipattanót, de lesről, így maradt a 0-0.

Kettő perccel később Uzuni ismét betalált, ezúttal a találat már szabályos volt. A Fradi támadója jobbal a jobb alsóba lőtt középről, öt méterről, Zubkov bal oldali beadását követően. Risztevszki lemaradt, a kapusra várt: 1–0!

A 29. percben az elmúlt időszakban gyengébb teljesítményt mutató Tokmac is megvillant, Lovrencsics indult meg a jobbon, jobbal a támadó elé tálalt, nem túl jól, de Kutrumbisz az ellenfélnek vette le a labdát, aki 13-ról, középről balla okosan a jobb alsóba lőtt:2–0!


Hirdetés 

A félidő további részében is a zöld-fehérek irányították a játékot. A félidő végén még egy óriási Boli-helyzet maradt ki, a csatár erős lövése a kapufán csattant, így 2-0 arányú FTC vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

FÉLIDŐBEN BAJNOK A FERENCVÁROS!

A második félidőre Rebrov Botka Endrét küldte pályára Lovrencsics Gergő helyett, a csapatkapitányi karszalag Sigér Dávid karját díszítette.

Zárt kapuk mögött, tétmérkőzésen harmadszor találkozik a két fél az 1905 óta íródó közös történelmük során. Tavaly májusban 1–0-ra, idén februárban 4–0-ra nyert az FTC, mind a kétszer a Szusza-stadionban. A Groupama Arénában ez az első zárt kapus összecsapásuk.

A 76. percben büntetőhöz jutott a Fradi, Uzuni jobb oldali szöglete után Banai nekiment Mmaee bal vállának, nagy erővel. A büntetőt Uzuni értékesítette, ezzel 3-0 lett az állás, a mérkőzés vége előtt kevesebb, mint 15 perccel tehát ki lehetett jelenteni, hogy bajnok a Ferencváros!

Az utolsó negyed órában sem változott a játék képe, a zöld-fehérek magabiztosan tartották kézben a mérkőzést és teljesen megérdemelten, az elmúlt hetek legjobb mutatott játékával, helyenként az őszi Ferencvárost idézve nyerte meg 3-0 arányban a derbit és történelmének 32. zsinórban pedig harmadik bajnoki címét.

Ferencváros – Újpest FC 3-0 (2-0)

Uzuni (12., 77.) , Tokmac (29.)

Indexkép, fotók: nso.hu


Hirdetés 

%d bloggers like this: