Hirdetés 

Orbán Viktor: mindenki utazhat majd a nyáron, aki be van oltva, akár keleti, akár nyugati vakcinával!

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában ismertette a kormányfő a nyitás következő szakaszát. 


Ha elérjük a 4 millió beoltottat, újabb lépcső következik – mondta a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ma egy újabb szakaszhatárhoz érkezünk, ezért szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, éjfélre kell hazaérni, a vendéglátóipari egységek és boltok 11-ig lehetnek nyitva, a védettségi igazolvánnyal rendelkező számára megnyílnak a mozik, edzőtermek, a szállodák, belső terei a vendéglátóhelynek.

Kevesebb, mint 100 ezer oltást kell beadni, ezért holnap reggeltől életbe léptetik a szabályokat

– fogalmazott. A 16-18 éves korosztályt is oltani kezdik május 10-e után. Pfizer oltóanyagot kapnak, és azt félre fogják tenni. Aki Pfizert akar kapni, az ma még kaphat, de ezt követően csak hetek múlva.

Mindenkinek van egy golyóálló mellénye, kérem, hogy vegye vel 

– utalt az oltás által szerezhető védettségre.

Orbán Viktor szerint a védettségi igazolványokkal szembeni alkotmányos kifogások nem megalapozottak. Kétoldalú megállapodásokat fognak kötni a fontosabb országokkal arról, hogy egymás igazolványait elfogadják. Szerbiával és Montenegróval már megállapodtak, tárgyalnak a többi országgal. Emlékeztetett: őt is kínai vakcinával oltották be, ő is menni fog, és nem azért, mert diplomáciai engedélye lesz. A kínai vakcinával beoltottak is szabadon utazhatnak majd a nyár során – ígérte a miniszterelnök.

A kormányfő szerint azok a nehezen kezelhető helyzetek, ahol a védettek összekeverednek a nem védettekkel. Az éttermek esetében, amikor valaki bent lesz, akkor maszkot kell viselnie, amikor nem az asztalnál ül. Mindezek mellett a horgászok is kint lehetnek majd éjfél után.

mfor.hu

indexkép: MTI


Hirdetés 

%d bloggers like this: